73% от работниците на Amazon искат да напуснат след прпомяната в работната седмица

Свят

Петдневната работна седмица пречупи работниците в Amazon

 

Служителите на Amazon имат време до януари, преди да бъдат очаквани в корпоративните офиси пет дни в седмицата , но някои не очакват да останат толкова дълго, съобщава CNBC. 

В скорошно проучване сред 2585 служители на Amazon в анонимния сайт за преглед на работа Blind, 73% казаха, че обмислят търсене на нова работа след неотдавнашната бележка на главния изпълнителен директор Анди Джаси, обявяваща завръщане на пълен работен ден в офиса. Освен това, 80% от анкетираните професионалисти в Amazon съобщават, че знаят за колега, който обмисля да търси друга работа заради обявата.

Тези служители на Amazon също споделиха мнение как новата промяна е удар върху морала и засяга, непропорционално родителите, които се възползват от дистанционната и хибридна гъвкавост, за да гледат децата си.

 

Защо работниците искат да напуснат?

Друго проучване на Glassdoor установява, че 74% от работниците в Amazon „преосмислят“ бъдещето на кариерата си, независимо дали в технологичния гигант или другаде. Експертите казват, че строгите правила за присъствие в офиса са стратегия от страна на Amazon да накарат хората да напуснат и да избегнат разходите за съкращаването им. Въпреки това много служители на Amazon се надяват ръководството да преразгледа политиката, която изисква корпоративните служители да се отчитат в офисите пет дни в седмицата, в сравнение с настоящите три, считано от 2025 г.

Проучване

Работниците на Amazon са „силно недоволни“ от промяната в политиката, според анонимно проучване, създадено от служители, докладвано от Fortune . Проучването е споделено в каналите на компанията Slack, включително група за „дистанционно застъпничество“ с повече от 30 000 членове.

 

Създателите на проучването казват, че възнамеряват да обобщят и споделят резултатите от проучването с Джаси и други лидери, за да им предоставят ясна представа за въздействието на тази политика върху служителите, включително идентифицираните предизвикателства и предложените решения, съобщава Fortune.

По-специално, група служители на Amazon изпратиха бележка от шест страници, изразяваща загриженост до лидерите през февруари 2023 г., когато компанията обяви връщане на работа три дни в седмицата , но тя беше отхвърлена. Изпълнителният директор съобщи, че вижда подобрения в целия екип в резултат на хибридното завръщане на компанията:

„Забелязахме, че за нашите съотборници е по-лесно да учат, моделират, практикуват и укрепват нашата култура. Сътрудничеството, мозъчната атака и изобретяването са по-прости и по-ефективни. Преподаването и ученето един от друг са по-безпроблемни и екипите са склонни да бъдат по-добре свързани помежду си“, пише той.

„Ако не друго, през последните 15 месеца, когато бяхме отново в офиса поне три дни в седмицата, затвърдиха нашето убеждение относно ползите.“

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст