1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Близо 800 хил. българи са готови да се върнат у нас при добро предложение за работа

 

България има нужда от ядрени физици - до хора, които държат чука, казва съоснователят на Bulgaria Wants You Андрей Аранаудов

Единственото ни послание е че няма еднопосочен билет и че трябва да имаме избор да се върнем. Според едно проучване 35% от българите по света са готови да се приберат при добро предложение за работа. Това каза продуцентът и съосновател на платформата Bulgaria Wants You, която има за задача да открие подходяща работа за българите в чужбина и да ги върне у дома.

„Това са между 700 и 800 хил. човека, защото се предполага, че между 2 и 3 млн. са напуснали страната за тези 30 години“, каза Арнаудов.

Според него хората са най-големия капитал на XXI век. и освен, че има огромен потенциал във връщането на българите от чужбина, трябва да се работи и по процес на задържане на онези, които са решили да „избягат“ от страната ни.

Следващото голямо събитие на Bulgaria Wants You ще бъде в Мюнхен на 9 октомври.

"Има много българи в Германия и много български бизнес. Там има квалифицирани кадри, както и не много квалифицирани. Ние не сме таргитирани не само към високо образовани мениджъри, но и към всякакви хора“, добави той.

Според Арнаудов България има нужда от ядрени физици - до хора, които държат чука.

„Преди събитието на Bulgaria Wants You имаше много стрес, защото в първата част на дискусията "Демографията няма цена" имаше доста политически гости, точно ден след като ИТН обявиха, че ще изтеглят министрите си. Имаше хора и от ИТН, и от ПП, министри и депутати и се притеснявахме, че много хора може да не дойдат в първата част. Слава богу, всички дойдоха и така дадоха оценка, че темата демография е важна и то в дълъг хоризонт“, каза Андрей Арнаудов.

Андрей Арнаудов вярва, че животът му е бил предначертан и още от дете осъзнава, че предимството му пред другите се крие в комуникационните му умения. Визията му за бъдещето е включвала, че до 35 г. ще се занимава с телевизия, а след това ще бъде политик, но никога преди създаването на DNK и Bulgaria Wants You не е вярвал, че ще се занимава с HR и Employer Branding.  

“Bulgaria Wants You се превърна в моя втора работа, освен тази на продуцент“, казва Арнаудов.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5