1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

В кои европейски столици можеш да си купиш апартамент на цена като в София?

В кои европейски столици можеш да си купиш апартамент на цена като в София?

В столицата на коя наша съседка цените на имотите изпреварват тези у нас?

Цените на имотите в големите градове у  нас достигнаха рекордни стойности в последната година. България обаче не е изключение от общите тенденции.

Последните данни на Евростат показват, че за година имотите у нас са поскъпнали с 14, 6%. Най-много обаче са се повишили цените на жилищата в Естония – 27, 4%, Чехия 23,1 %, Унгария 22,8 % и Литва 22,1%.

Колко струват имотите в центъра на тези европейски столици?

Квадратният метър за имот в центъра на Прага струва средно 7327 евро, апартамент в центъра на Талин в Естония е на цена от  4024 за квадратен метър, а в столицата на Литва квадратния метър е  3941 евро.  Средната цена на апартамент в центъра на София е 2415 евро.

Имот в центъра на София или Атина?

Квадратният метър от апартамент в центъра на гръцката столица Атина струва средно 2535 евро. Средните цени там са близки до тези в София. В съседна Румъния цената на квадрат за имот в центъра на Букурещ е 2387 евро. Изненадващо средната цена на имот в сръбската столица  Белград, макар и извън ЕС са по-високи от тези в столиците на България, Румъния и Гърция. Там квадратният метър се продава за средно  3064 евро.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии