1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

"Образованието не е задължено да подготвя едно към едно това, което търсят компаниите" (ВИДЕО)

"Образованието не е задължено да подготвя едно към едно това, което търсят компаниите" (ВИДЕО)

Това каза Калина Петкова, лидер „Корпоративни комуникации“ за Югоизточна Европа в Schneider Electric

Образованието не е задължено да подготвя едно към едно, това което търсят компаниите, защото самите компании също могат да имат ангажимента, да участват в този процес. Това каза Калина Петкова, лидер „Корпоративни комуникации“ за Югоизточна Европа в Schneider Electric, по време на конференцията Sales Club Conference 2023.

Днес образованието се променя бързо, за да отговори на развиващите се нужди на бизнес индустрията.

По думи на Петкова с развитието на изкуствения интелект, целият процес по наемане от публикуване на обявата, през интервюирането, наемането, много ще се промени и ще се автоматизира. Въпреки че, работата свързана с повторяеми операции ще отпадне от задълженията на хората, толкова повече ще има нужда служителите да бъдат мислещи и креативни.

„Посоката на пътя се задава от хората“, добавя тя.

Относно дали е нужна диплома през новия век, Петкова казва, че със сигурност има звена, в които не е нужна диплома, а са важни знанията и уменията.

„Плюсът на едно завършено висше образование е подготовката за знанията и тношенията ни към света, в който работим. Образованието да открие класическите си стойности, не е излишно“, казва тя.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии