Yettel вече е с нов мажоритарен собственик

Корпоративни истории

Създаването на това партньорство беше договорено през август 2023 г. и приключи след обичайните регулаторни одобрения

 

PPF Group („PPF“) успешно приключи обявената по-рано продажба на 50% плюс един дял от активите на PPF Telecom Group („PPF Telecom“) в България, Унгария, Сърбия и Словакия на Emirates Telecommunication Group Company („e&“), се съобщава в позиция на компанията. Използвайки експертния опит на PPF Telecom, сделката води до създаването на e& PPF Telecom Group („e& PPF Telecom“), партньорство между PPF и e&, което има за цел да изгради основен играч в телекомуникационния сектор в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). 

Сделката възлиза на 2,15 млрд. евро, в допълнение към потенциална печалба в размер до 350 млн. евро. Създаването на това партньорство беше договорено през август 2023 г. и приключи след обичайните регулаторни одобрения.

Главният изпълнителен директор на PPF Иржи Шмейц коментира създаването на e& PPF Telecom, като заяви:

 

„Приветствам e& като наш партньор в телекомуникационния бизнес в ЦИЕ. Заедно ние създадохме платформа за създаване на стойност на бързо развиващите се телекомуникационни пазари. Партньорството ни с e& е доказателство за качеството на експертния опит и местните познания на PPF. В замяна на това екипите на PPF в областта на телекомуникациите ще се възползват от глобалния мащаб и технологичното ноу-хау на e&, което ще ни позволи да изпълним амбициите си за по-нататъшен растеж. Отне повече от година и половина от първоначалните ни разговори до приключването на тази изключително сложна сделка. Резултатът е изключително удовлетворяващ и бих искал да благодаря и на двата екипа за страхотната им работа.“

Иржи Шмейц отново подчерта, че телекомуникационните активи на PPF в Чешката република ще останат извън e&PPF Telecom и ще бъдат изцяло собственост на PPF. Това е в съответствие с плановете на PPF да продължи да изгражда синергии между избраните от нея компании с потребителско лице в Чешката република.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст