1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Верига за бързо хранене пусна пица с месо от змия (ВИДЕО)

Верига за бързо хранене пусна пица с месо от змия (ВИДЕО)

Предлага се със сос от охлюви вместо с конвенционалната доматена основа

 

Американската компания Pizza Hut направи колаборация със старинен ресторант в Хонг Конг, за да предложи модерен прочит на традиционното ястие, или по-просто казано, змия върху пица, казва CNN. 

Новото предложение съчетава настъргано змийско месо, черни гъби и сушена китайска шунка – всички незаменими съставки на автентична змийска яхния и част от маркетинговия план на франчайза от Хонконг за генериране на повече шум около бранда.

Някои закусващи в Хонконг и около Южен Китай отдавна се наслаждават на змийска яхния, особено през по-студените месеци.

Според една поговорка на местния кантонски диалект най-доброто време за ядене на змия е „когато започне да духа есенният вятър“, времето, когато са се угоили, за да се подготвят за зимен сън.

Мнозина вярват, че змийското месо има лечебни свойства, подобрява състоянието на кожата и загрява тялото.

Богата кулинарна култура, базирана на змии, е често срещана и в други части на Югоизточна Азия, като Виетнам и Тайланд, където змиите обикновено се отглеждат за консумация.

„Съчетано със сирене и нарязано на кубчета пиле, змийското месо става по-богато на вкус“, каза Pizza Hut Hong Kong в изявление преди ястието да бъде пуснато в продажба миналата седмица, добавяйки, че „подхранващото“ месо „може да засили кръвообращението“, често срещано в традиционната китайска медицина.

Предлага се със сос от охлюви вместо с конвенционалната доматена основа и ще бъда на пазара до 22 ноември.

Според CNN пицата и текстурата на змията е подобна на сухо пиле.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии