Как да обновим банята си бързо и лесно?

Корпоративни истории
 

Ремонтът на баните, без значение частичен или пълен, излиза доста скъпо, а това налага търсенето на алтернативни решения за освежаване на мокрото помещение. Едно леко обновяване излиза в пъти по-евтино и придава свежест на зоната за къпане.

Няколко идеи за обновяване на банята

Специалистите от ikea.bg съветват да заложите на нов интериор. От една страна, това ще спести доста средства и време, а от друга – ще задейства вашия творчески потенциал. Разнообразието и появата на нови и нови продукти, все по-често се оказва объркващо и води до закупуване на неща, които впоследствие могат да се окажат ненужни. За да избегнете влагането на излишни средства, е добре първо да определите от какъв тип обновяване имате нужда – пълно или частично. Добре е също така да обърнете внимание на:

  1. Цветовете – правилното им съчетание е от съществено значение, за да си подхождат мебелите и аксесоарите в помещението. В зависимост от вашите предпочитания, може да заложите на по-тъмни или по-светли нюанси. Препоръчително е цветовете на новите продукти да са в синхрон с тези на плочките по стените и пода. Това ще ви помогне да постигнете идеален контраст, което от своя страна ще накара банята ви да изглежда стилна и приветлива.
  2. Избор според пространството – съобразете размерите на мебелите и аксесоарите според големината на помещението. Това ще спести излишно неудобство и претрупване.
  3. Определяне на бюджет – отделете време, за да направите проучване и да прецените предварително какви средства можете да отделите, за да избегнете непредвидени ситуации.

обзавеждане за баня
От какви мебели ще се нуждаете?

След като сте изпълнили описаните стъпки и сте планирали дизайна на вашата баня, е добре да се концентрирате върху избора на мебели. Ето на какво може да заложите, за да постигнете модерно обзавеждане:

  • мивка – важно е тя да е практична и да отговаря на вашия стил. Можете да избирате между различни модели, според типа монтаж – стандартни, с възможност за монтаж върху плот, вградени. Според формата могат да квадратни, правоъгълни, кръгли. Всички мивки са направени от качествени материали – керамика, стъкловиден порцелан, полиестер/гранулиран мрамор. Предлагат се модели с двойно корито, които са подходящи при по-голямо домакинство;
  • шкафове и етажерки – те са най-добрите помощници и служат като органайзери. Шкафовете се предлагат с една или две врати, а ако се спрете на шкаф с огледала, ще спестите средства за закупуването на този продукт допълнително. Етажерките за баня са чудесен избор, върху който можете да подредите както козметика, така и декорация, която да внесе още повече стил. Биват къси и дълги, като е добре да ги избирате според пространството. Ако имате нужда и от двата типа мебел, може да направите съчетание от долен шкаф и горна етажерка, с които елегантно ще оползотворите пространството в помещението;
  • смесители – в съвременната баня определено не може без смесител, тъй като той е завършекът на всяка мивка. Съществуват модели с различни характеристики – според ръкохватките биват едноръкохватков и двуръкохватков. Според конкретния стил могат да са в ретро или модерен вариант. Цветовата гама на смесителите включва класическо черно или хромирано;
  • душове – тази система трябва да бъде надеждна, екологична и бюджетна. Избирайте спрямо наличното място, нивото на налягане, както и според личните предпочитания. Видовете душове включват комплекти с глава и слушалка с разпределител, или тръба и слушалка, както и комплекти с термостатичен смесител. Предлагат се душове с една или три струи;
  • огледала – купувайте ги с висока степен на влагоустойчивост, като съобразете и мястото за съхранение. Има огледала с вградено осветление, което е чудесен начин за увеличение на осветеността в помещението. Ако светлината, която се излъчва самостоятелно, не е достатъчна, може да заложите на допълнителни лампи.

Аксесоари и текстил

Аксесоарите са чарът на всяко помещение. Те са онзи елемент, който допълва стила и увеличава усещането за комфорт. Можете да подобрите стила в банята със завеси, които да служат като параван, когато сте под душа. Постелката ще предпази пода от вода и влага, които са характерни за банята.

Текстилът е не по-малко значим. Важно е той да бъде устойчив и да е направен от качествени, хипоалергенни материали. Тук изборът също е голям – хавлии, кърпи за ръце и лице и халати с различни размери.

*Платен материал

*Материалът е предоставен от Ikea.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст