„Инемури“: Японската култура на спане на работното място (ВИДЕО)

„Инемури“: Японската култура на спане на работното място (ВИДЕО)

Някои компании дори имат специален дизайн на офиса

 

В Япония спането на работа няма да ви доведе до уволнение. Вместо това отделянето на време за сън се счита за благородно и е знак за отдаденост от страна на работодателите.

Япония е добре известна със своята култура на работа и упорит труд. Там е популярен и терминът „инемури“, което означава „спане на работа“. Този термин описва работната култура в Япония, където се очаква служителите да достигнат високо ниво на ангажираност.

Инемури е един от начините, избран от японските работници, за да покажат своята сериозност и отдаденост на работата си. Това означава, че са работили внимателно и усърдно, което ги е накарало да се почувстват много уморени. Сънят на работното място също е начин да покажат, че са отдадени на изпълнението на задачите си.

Това се прилага особено за технологични, дизайнерски и производствени компании, където служителите трябва да работят усилено, за да завършат проекти за кратък период от време. Ето защо сънят на работното място се разглежда като начин за подобряване на работата и производителността на служителите.

Признава се не само от работодателите, но и от колегите. Много служители се чувстват горди, когато спят на работа.

Все пак трябва да се отбележи, че спането на работното място трябва да става учтиво и без да безпокоите колегите. Някои компании предоставят и специални стаи за дрямка, които могат да се използват от служителите.

Като цяло в Япония спането на работното място се възприема като нещо положително и се признава като начин за подобряване на представянето и производителността на служителите.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст