Дъщеря ми ме попита: „Мамо, защо мечтаят такива малки работи някои жени“ (ВИДЕО)

Дъщеря ми ме попита: „Мамо, защо мечтаят такива малки работи някои жени“ (ВИДЕО)

Как се запазва балансът в семейство с 3 деца и няколко бизнеса? Питаме предприемача Гена Събева

 

„Мамо, защо мечтаят такива малки работи някои жени“, пита най-малката дъщеря на Гена Събева, когато се записва в менторската програма за жени предприемачи още на 16-годишна възраст.

А относно мечтите Гена отговаря, че те трябва да са големи.

„Те могат да не се сбъднат в максималният им вариант. Но, ако са малки не е вдъхновяващо“, казва тя.

Коя е Гена Събева?

Гена Събева е предприемач и визионер с над 30-годишен опит в бизнеса.

Тя е една от успешните бизнес дами, чието име е разпознаваемо сред предприемачите, защото освен личните ѝ успехи, тя приема като мисия да развива и подпомага предприемачеството в България с менторска програма за жени.

Тя е сред най-търсените и мотивиращи лектори, които са вдъхновявали стотици хора от сцените на събития като TEDxSerdikaWomen, Business Lady Excellence, Fuckup Nights Sofia и други.

Балансът в бизнеса и семейството

Питаме Гена за това как запазва баланса в семейството си с 3 деца и няколко бизнеса и учи ли децата си още от малки на предприемачески техники.

„Каквото и да гледат, децата следват. Те ни вярват. Така е заложено да ни вярват, каквото и да правим“, казва тя.

Точно затова всичките ѝ деца влизат на много малка възраст в света на бизнеса.

На този етап най-голямото от децата ѝ – синът ѝ – вече има собствен бизнес с парти клубове, който започва още на 19 години, веднага след като завършва училище. 

По-голямата от двете ѝ дъщери, която е на 23 години, влиза в бизнеса на майка си с Борсата за матраци. След бригада в САЩ миналата година, се връща и влиза на пълни обороти в работното ежедневие на семейния бизнес – продаване и рециклиране на матраци, отваряне на нови обекти.  

Най-малката ѝ дъщеря Ивана Събева, която е на 16 години, тази година става Мис Свят България и по думи на майка си е готова за бизнес.

„Този успех много я мотивира и разбра, че мечтите се сбъдват. И каза: „Ама много бързо се сбъдват тези мечти“, разказва Гена.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст