1 USD
1.81062 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,884.3

McDonald's пусна тестов ресторант без никакви служители (ВИДЕО)

McDonald's пусна тестов ресторант без никакви служители (ВИДЕО)

Но не всички клиенти го харесват…

Новият тестов ресторант на McDonald's близо до Форт Уърт, Тексас, може да бъде бъдещето на заведенията за бързо хранене. В него вместо хора да ви подават пакета с бургера на входа, автоматична транспортна лента носи поръчката ви до прозореца. Поръчването се извършва чрез таблет или приложение, като в този процес също не участват хора.

В публикация в блог през декември McDonald's каза, че тестовият ресторант демонстрира ангажимента на компанията за „намиране на нови начини за обслужване на клиенти по-бързо и по-лесно от всякога“.

Снимка: iStock

Но не всички клиенти го харесват…

Само част от коментарите гласят: „Губят се милиони работни места“, „О, не, първо трябва да говорим със Siri и Google, а сега трябва да говорим и с друг компютър“, „Няма да давам парите си на роботи“, „Вдигнете минималната заплата!“

Други клиенти имат по-лични притеснения, изразявайки опасения за това как могат да пооправят поръчката си, ако е неправилно приготвена, или как да поискат допълнителни подправки.

„А ако забравят артикул. На кого трябва да кажете, на робота?“, отбеляза друг потребител.

Снимка: iStock

Тестовият ресторант за бързо хранене се появява в момент, когато компаниите се борят да наемат работници на фона на свиващ се резерв от подходяща работна ръка, както и организирането на синдикати в САЩ, които изискват все по-осезаеми увеличения на работната заплата. В същото време автоматизацията се налага в повечето индустрии, като експертите прогнозират, че 10 милиона работни места можгат да бъдат изложени на риск през следващите няколко години - позиции с ниски заплати най-вече в индустриите за бързо хранене и услугите.

Снимка: Reuters

McDonald's от своя страна каза, че технологията ще позволи на техния кухненски персонал да подготвя по-ефективно поръчките на клиентите.

„Технологията в този ресторант не само ни позволява да обслужваме нашите клиенти по нови, иновативни начини, но дава възможност на екипа на ресторанта да се концентрира повече върху скоростта и точността на поръчките, което прави изживяването по-приятно за всички“, казва Кийт Ванечек, франчайзополучател, управляващ тестовия ресторант.

Разбира се, не всички имат негативно мнение относно концепцията. Някои клиенти изразяват оптимизъм, че автоматизираният ресторант може да подобри обслужването и изживяването им.

И порядъчен брой подигравки посочиха, че машините не винаги са отговорът, с препратки към често повредените машини за сладолед McFlurry на веригата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии