1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,187.5

Един от най-богатите българи влезе в Съвета на Глобалната инициатива на Клинтън

Корпоративни истории

Председателят на КРИБ влезе в компанията на филантропи и директори на световни корпорации

Кирил Домусчиев влезе в Съвета на Глобалната инициатива на Бил Клинтън. Домусчиев е главен изпълнителен директор на „Хювефарма“ и съпредседател на Domuschiev Impact, както и един от най-богатите българи според световната класация на списание Forbes и председател на КРИБ.

Снимка: БГНЕС

Глобалната инициатива на Клинтън (CGI) е водещата програма на Фондация Клинтън, която има за цел да създаде и приложи решения за най-належащите предизвикателства в света, като изменението на климата, справедливостта в здравеопазването и приобщаващото икономическо възстановяване и растежа.

Ръководството на организацията с нестопанска цел, създадена от бившия американски президент Бил Клинтън, е повече от звездно. От стартирането на програмата участниците в CGI са поели над 3600 ангажимента, които са подобрили живота на над 435 милиона души в 180 държави.

Снимка: Хювефарма

През май 2023 г. Бил Клинтън беше в София - първото му посещение в България от 1999 г., когато все още беше действащ президент и първият действащ президент на САЩ, посетил страната.

"Радвам се, че се върнах. Спомням си посещението през 1999 г. Имаше страхотен митинг пред катедралата и трябва да е имало 30 – 40 хиляди души. Беше невероятно. Беше трудно време и фактът, че бях поканен отново тук, ме прави щастлив, защото означава, че върша правилната работа", каза Бил Клинтън на пресконференцията през май.

Снимка: bTV

Кирил Домусчиев, който беше домакин на президента Клинтън, вече е и един от 11-те членовете на Консултативния съвет на CGI, който подпомага работата на програмата по две основни направления.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии