Broadcom продава облигации за 5 млрд. долара, за да рефинансира дълга на VMware

Заемът, взет от Broadcom, за придобиването на VMware, е най-големият финансов пакет, отпуснат за сливания и придобивания за повече от година

 

Broadcom взе назаем 5 млрд. долара на американския пазар на облигации с инвестиционен клас в понеделник, за да рефинансира някои от заемите, които каза, че ще плати за придобиването на VMware. Става въпрос за 69 милиарда долара, съобщават световните медии, сред които Bloomberg.

Снимка: Reuters

Разработчикът на софтуер продаде дълга на три вноски, каза източник, запознат с въпроса. Най-дългият транш носи доходност с 0,95 процентни пункта над държавните облигации, добавя източникът, пожелал анонимност. Първоначалните разговори са били за 1,25 процентни пункта над държавните облигации.

Представители на Broadcom отказват коментар по въпроса до момента.

 

Планираната продажба на дълг идва близо седем месеца след като Broadcom приключи придобиването на VMware. Това идва почти година, след като компанията осигури до 28,4 милиарда долара нови дългови задължения, за да финансира придобиването и да замени по-краткосрочен заем, който взе, докато чакаше одобрение от регулаторите.

Снимка: Reuters

Първоначалният заем от 32 милиарда долара, взет от Broadcom през 2022 г., за да помогне за финансирането на придобиването на VMware, е най-големият финансов пакет, отпуснат за сливания и придобивания за повече от година.

По-рано банките отпуснаха 41,5 милиарда долара за отделянето на AT&T и сливането на медийния бизнес на Discovery.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст