1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Знаци, че пазарувате в грешния магазин

Знаци, че пазарувате в грешния магазин

Кога е време да сменим магазина

 

Когато става въпрос за избор на магазин за хранителни стоки, имате много възможности. Много магазини за хранителни стоки предлагат страхотни сделки и възможности за спестяване. Но дали пазарувате в най-добрия за вас магазин? Ето няколко насоки:

Цените са високи

Може би най-лесният начин да определите дали е време за промяна на магазина, в който пазарувате редовно, е да погледнете цените на артикулите по рафтовете. Ако всичко, което виждате, е скъпо, дори и да е с високо качество, може да прекалявате с разходите. И ако вече сте стресирани от сметката си за хранителни стоки, вероятно е време да отидете на ново място.

„Разбира се, причина номер 1, поради която някой би или трябва да промени мястото, където пазарува, е поради постоянно високите цени“, каза Ерика Кулберг, адвокат, експерт по лични финанси.

Няма разпродажби или отстъпки

В допълнение към високите цени, ако вашият магазин не предлага никакви значими отстъпки, може би е време да го смените, пише gobankingrates.

„Дори ако магазинът за хранителни стоки няма ниски цени, наличието на много страхотни разпродажби може да ви накара да се връщате отново“, каза Тод Стърн, основател и главен изпълнителен директор на The Money Manual. 

„Всеки път, когато пазарувате, обръщайте внимание на броя сделки и отстъпки, налични в магазина. В идеалния случай ще получавате отстъпка за поне няколко от редовно купуваните артикули веднъж или два пъти месечно. Ако не виждате добра вариация на наистина силни отстъпки, време е да продължите напред.“, добавя Стърн

Качеството просто го няма

„Изборът да пазарувате от конкретен магазин за хранителни стоки не е свързан само с ниските цени, но и с качеството на продуктите и опита“, каза Джоана Кларк-Симпсън, потребителски изследовател.

Ако храната, която купувате, се разваля бързо, може да пропилявате парите си. В крайна сметка кой иска да яде мухлясал хляб или плодове?

Друго нещо, за което трябва да внимавате, е срокът на годност на продуктите, които купувате.

„Случват се грешки“, каза Стърн, „но ако намирането на хранителни продукти с изтекъл срок на годност по рафтовете е норма, това създава впечатлението, че магазинът няма добри процеси.

Обслужването на клиенти е лошо

Важно е да имате добро изживяване в магазина за хранителни стоки. Въпреки че това може да не ви накара директно да харчите повече пари, работата с груби или безполезни служители може да остави лошо впечатление.

Магазинът е мръсен

Ако вашият хранителен магазин е нехигиеничен или мръсен, вероятно трябва да пазарувате другаде.

„Хората обичат да пазаруват в чисти магазини и това важи особено много за място, където се продава храна“, каза Стърн. „Ако зоните, които клиентите могат да видят, не се поддържат чисти, те може да се чудят какво се случва на местата, които не могат, като например зад щанда за месо и в склада. Ако вашият магазин за хранителни стоки ви кара да се чувствате така, може би е време да намерите по-чисто място.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии