1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

На летище София откриха най-големия безмитен магазин в България

На летище София откриха най-големия безмитен магазин в България

Новата зона е изпълнена по най-модерните съвременни европейски и световни стандарти

Новата зона за безмитна търговия е изпълнена по най-модерните съвременни европейски и световни стандарти. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова по време на официалното откриване на най-голямата търговска зона на летище София, Терминал 2, съобщиха от министерството.

„Наблюдаваме оптимистична тенденция за нарастване на пътниците на летище София, като техният брой през миналата година достигна близо 7 милиона. Целта която всички сме си поставили е в максимално кратки срокове да бъдат завършени планираните проекти в инвестиционния план на концесионера, част от които е зоната за безмитна търговия. Очаквам скоро да бъде открита и новата зона за храни и напитки“, посочи заместник-министър Анна Натова.

Тя подчерта, че с реализирането на тези проекти се изпълнява една от основните задачи, свързана с промяна облика на летище София и превръщането му в модерно и атрактивно летище, отговарящо на високите очаквания на постоянно увеличаващия се брой пътници.

Снимка: Евгений Милов

Новата безмитна търговска зона на летище София с площ от 1733 м², се оперира от международната компания Avolta, с която СОФ Кънект имат сключен договор. Зоната е разположена на почти 200 м² и в нея се предлагат и български продукти.

Участие в събитието взеха главният изпълнителен директор на СОФ Кънект Хесус Кабайеро, генералният мениджър на Avolta за България Емил Георгиев, главният изпълнителен директор за Северна, Централна и Източна Европа в Avolta Валтер Зайб и търговският директор за Европа, Близък изток и Африка в Аvolta Алберто Иглесиас.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии