1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Странната история на г-н 880: Фалшификаторът, който рискува всичко за 1 долар (ВИДЕО)

Странната история на г-н 880: Фалшификаторът, който рискува всичко за 1 долар (ВИДЕО)

Най-странното нещо за тези фалшиви банкноти обаче е фактът, че са изключително лошо изпълнени

През 1938 г. собственикът на магазин за пури в Ню Йорк отива в банката, за да депозира дневния си доход, само за да му бъде казано от касиерата, че една от банкнотите му от един долар е фалшива. Това е една от многото фалшиви банкноти, които започват да се появяват в Манхатън през ноември 1938 г.

Най-странното нещо за тези фалшиви банкноти обаче е фактът, че са изключително лошо изпълнени и всички са за почти нищожна сума от един долар. Кой сериозен фалшификатор би рискувал затвор за някакви фалшиви банкноти от един долар, нали?

В продължение на 10 години тайните служби се опитват да заловят фалшификатора на един долар, но безуспешно. Парите никога не са били харчени на едно и също място два пъти, нещо, което подлудява властите.

В крайна сметка Господин 880, както е прякорът му по номера на делото му, е заловен на 73 години съвсем случайно. Няколко момчета от квартала проучвали склада му и намерили няколко цинкови гравиращи плочи за печатане на пари и няколко фалшиви долара. Момчетата казали на бащите си, които подали сигнал в полицията.

Снимка: istockphoto.com

Г-н 880 е осъден на една година затвор, но по-късно присъдата му е намалена на 4 месеца. Името му е Едуард Мюлер.

През 1950 г. историята му става популярна около комедиен филм за живота му, наречен Mister 880. Мюлер печели повече пари от този филм, отколкото през цялата си кариера на фалшификатор.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии