Проучване: Всеки трети няма представа колко печели партньорът му във връзката

Финанси

Знаете ли каква е заплатата на вашия половинка?

 

Жените са малко по-запознати с финансите на партньора си, 46% от тях знаят колко печели съпругът им, а само 39% от мъжете знаят същото за нежните си половинки.

Не е тайна, че има тайни сред женените партньори, но последните открития на портала MojPosao все пак са малко изненадващи. Проучване, проведено сред приблизително 4400 респонденти (56% жени и 44% мъже), показа, че практически всеки трети респондент няма представа колко печели партньорът му.

В същото време жените са малко по-запознати с портфейлите на партньорите си, отколкото обратното. 46% от жените знаят точно колко печели съпругът им на месец, докато само 39% от мъжете знаят доходите на съпругата си.

Според проучването хората с по-ниски средни доходи рядко имат информация за това колко печелят техните партньори. По-точно всеки четвърти със заплата от 1000 евро или по-малко не знае колко печели партньорът му. От друга страна, почти половината от анкетираните със заплата над 2000 евро са абсолютно наясно колко печели половинката им.

Въпреки че жените по-често от мъжете посочват, че партньорите им печелят повече от тях, разликата в заплатите не е проблем, който си струва да се споменава при повечето. А именно, цели три четвърти от анкетираните отговарят, че не биха имали нищо против половинката им да има по-висока заплата от тях. Увеличават се обаче и тези, които биха се притеснили от подобна разлика.

Бизнес Видео Подкаст