1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Откраднаха 570 млн. долара от Binance при голям крипто хак

Компанията успя да замрази 7 млн. долара средства с помощта на своите партньори по сигурността

Борсата за криптовалута Binance спря своята блокчейн мрежа в петък, след като хакери избягаха с BNB токени на стойност 570 млн. долара.

Според крипто борсата Binance верижните мостове на Binance Smart Chain (BSC), са били пренасочени по такъв начин, че да позволят на хакерите да преместят BNB токени извън мрежата. Така наречените „кръстосани верижни мостове“ са инструменти, които позволяват прехвърлянето на токени от една блокова верига към друга.

Компанията каза, че е работила с валидатори на транзакции, за да постави на пауза създаването на нови блокове в BSC, спирайки цялата обработка на транзакции, докато екип от разработчици разследва пробива.

„Проблемът вече е овладян. Вашите средства са в безопасност. Извиняваме се за неудобството и съответно ще предоставим допълнителни актуализации“, казаха говорители на Binance.

BNB токени на стойност между 100 и 110 млн. долара се оценяват като изтеглени от BSC, каза говорител на екипа на BNB на Binance пред CNBC в петък.

Компанията успя да замрази 7 млн. долара средства с помощта на своите партньори по сигурността, добави говорителят.

Стойността на BNB потъна с повече от 3% в петък сутринта до $285,36, според данни на CoinMarketCap.

Binance Smart Chain е мрежа, разработена от Binance през 2019 г. Подобно на други блокчейни, тя разполага с естествен токен, наречен BNB, който може да се търгува или използва в игри и други приложения.

NFT с лика на кралица Елизабет II

Това е последният от поредица големи хакове, насочени с атака към ”мостовете“, със случаи на небрежно инженерство, което ги прави основна мишена за киберпрестъпниците.

Общо около 1,4 млрд. долара са били загубени от пробиви на междуверижни мостове от началото на 2022 г., според данни от фирмата за анализ на блокчейн Chainalysis.

В случая на Binance засегнатият мост беше BSC Token Hub, който свързва BSC веригата на Binance с друга мрежа, наречена BNB Beacon Chain.

Binance, най-голямата крипто борса в света по обем на търговия.

Криптоиндустрията имаше трудна година, като стойност от около 2 трилиона долара беше изтрита от пика от 2020 г. до 2021 г. Сривът на блокчейна на Terra за 60 млрд. долара и влошаващата се макроикономическа среда сериозно повлияха на пазарните настроения.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии