1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

Все повече институционални инвеститори навлизат в света на крипто

В новия епизод на Бизнес Видео Подкаст гостува Ясен Янков, VP of Product Development в Nexo

Криптосветът се развива главоломно. Появиха се много възможности за индустрията, но в основата е как потребителят да ги използва. Това каза в новия епизод на Бизнес Видео Подкаст Ясен Янков, VP of Product Development в Nexo.

Ясен Янков, Nexo

Той е сред водещите пионери във финтех индустрията и има над 15 години опит в разработването на софтуер за редица водещи световни компании. Съосновател е на MindHub — иновативна обучителна инициатива за програмиране, насочена към деца и тийнейджъри.

С дигиталните активи се прави крачка напред, макар и малка, в посока повече потребители да разберат какво представляват криптовалутите.

„Идеята ни е хората да направят паралел, за да могат по-бързо и лесно да навлязат в тази система“, обясни експертът.

По думите му, нещата вървят в посока навлизане на крайния потребител на пазара, от една страна, и на институционални инвеститори от друга.

Пазарът вече изглежда достатъчно интересен, за да могат големите институции да направят първите стъпки и да навлязат в света на крипто.

„Вярваме, че изграждаме мост между дигиталните активи и конвенционалните финанси“, отбеляза Янков.

Потребителите започват да търсят връзката, а това е много важно за криптосвета, тъй като екосистемата на криптовалутите е все още много млада и преживява различни степени на развитие.

„Много институции или тепърва навлизат, или имат намерения за експозиция към крипто продуктите. Това е следващият голям етап, който се очаква“, подчерта експертът.

В новия епизод на Бизнес Видео Подкаст гостът коментира и най-новата инициатива на Nexo. Само преди дни компанията стартира най-мащабната национална образователна програма за повишаване на дигитални умения на учители „Код: Бъдеще“ в партньорство с една от най-големите граждански организации в България, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и международната платформа за програмиране и роботика MindHub.

Nexo има за цел да подкрепи качественото дигитално образование в страната като обучи над 200 български преподаватели, които всяка година ще преподават своите нови знания на над 5 000 деца и младежи в страната.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии