1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Правилото 50/20/30: Съветите за спестяване на супер богатите

Това, че имате пари, не означава, че трябва да ги харчите за неща, които могат да се купят по-евтино

Докато мечтаем да бъдем милионери, трябва да оцелеем с това, което имаме. И това е все повече се превръща в изкуство. Тук могат да ни помогнат съветите на супер богати хора по света, които очевидно знаят как да управляват парите си. 

Уорън Бъфет, един от най-богатите хора на планетата, използва купони, за да пазарува в ресторанти за бързо хранене. Така че това, че имате пари, не означава, че трябва да ги харчите за неща, които могат да се купят по-евтино.

Плащане в брой

Плащането на неща в брой е един от най-добрите съвети за спестяване на пари. Това е нещо, което ще чуете винаги, когато се обсъжда управление на парите. И не без основание. Харченето на пари в брой все още е по-трудно от харченето с кредитна карта, за която казват, че дори не усещате как сметката ви се изпарява. Изглежда, че просто не осъзнаваме колко пари сме дали, докато не минат през ръцете ни.

Опитайте правилото 50/20/30

Какво е правилото 50/20/30? Това е метод според който, трябва да отделите 50% от доходите си за разходи, сметки и т.н., 30% за вашите желания и нужди и 20% за спестявания. Правилото е измислено от сенатор Елизабет Уорън.

Практикувайте финансова хигиена

Практикуването на финансова хигиена е от ключово значение. Богатите хора управляват парите си добре благодарение на добрите финансови навици. Така че, както си миете зъбите всеки ден, трябва да се грижите за своя бюджет, спестявания, инвестиции и разходи на месечна и дори седмична база.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии