Редно или не? Илон Мъск помолил стажантка на SpaceX „да му роди бебета“

Редно или не? Илон Мъск помолил стажантка на SpaceX „да му роди бебета“

По-късно тя напуснала компанията с пари и акции на стойност над 1 милион долара

 

Още през 2022 г. стана ясно, че Илон Мъск тайно се е сдобил с близнаци от Шивон Зилис, която беше изпълнителен директор в една от неговите компании.

„Давам всичко от себе си, за да помогна на кризата с намаляващото население. Спадащата раждаемост е най-голямата опасност, пред която е изправена цивилизацията“, туитна той тогава.

Като оставим настрана това дали приемате това за нормално или не, новината беше доста изненадваща по онова време - не само защото докара броя на потомците на Мъск до почти двуцифрен, но и защото Зилис беше негов служител, което обикновено се смята за по-скоро неприето на работното място. И все пак, както се оказва, Зилис дори не е първият служител, на когото Мъск предлага да имат деца заедно.

Wall Street Journal съобщи във вторник, в дълга история за „размиващите границите отношения на Мъск с жените в SpaceX“, че през 2013 г. жена, която пряко е докладвала на милиардера, „твърди, че Мъск я е молил многократно да „му роди бебета“, според запознати с обвиненията."

Снимка: Instagram

За разлика от Зилис, която приема предложението на Мъск, след като той ѝ предлага, другата жена е отказала и очевидно е трябвало да го направи повече от веднъж. След това, според Journal, тя продължава да работи за SpaceX, но отношенията ѝ с Мъск са се „влошили“. В допълнение към това, запознати с въпроса, казват на Journal, че Мъск е "отказал на жената повишение и се е оплакал от нейното представяне". По-късно тя напуснала компанията с пари и акции на стойност над 1 милион долара, според доклада.

Снимка: Getty Images
Как започва историята на Мъск със служителката му?

Илон Мъск се свързва лично с бившата стажантка на SpaceX, за да обсъдят ролята ѝ в неговия екип през 2017 г. Младата жена говори с вълнение на приятелите си за новата високопоставена роля в ракетната компания, което е като сбъдната мечта за някой, който е завършил едва преди няколко години колежа. Тя и Мъск се запознали години по-рано по време на нейния стаж, когато тя все още е била в колежа. Смата тя се обърнала към него с идеи за подобряване на SpaceX.

Снимка: instagram.com/elonmusk/

Общуването им довежда до среща, която довежда до целувка и в крайна сметка секс, казва тя на приятели. Година след стажа си, милиардерът накарал току-що завършилата колежанка да бъде откарана със самолет до курорт в Сицилия, преди нещата между тях да приключат, според документи, разгледани от The Wall Street Journal.

Мъск, който е с повече от 20 години по-възрастен от нея, се опитал да възобнови връзката им, но тя се отметнала от уговорките. Те останали близки, докато тя се опитвала да се наложи на новата работа. Той често ѝ изпраща съобщения и я кани да дойде в имението му в Лос Анджелис през нощта. Понякога тя приемала поканите му, но приятелите ѝ казват, че тогава им казала, че поведението му затруднява работата ѝ. Жената напуска компанията през 2019 г.

Бизнес Видео Подкаст