1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Крал Чарлз ще използва дрехи "втора ръка" за коронацията си (ГАЛЕРИЯ)

ESG

Крал Чарлз придава на коронационното си облекло „зелен отпечатък“

Монархът, който е отдаден природозащитник в продължение на много десетилетия, ще използва отново дрехите, носени от неговите предшественици за церемонията на 6 май.

Снимка: Getty Images

Кралското домакинство казва, че решението е взето в „интересите на устойчивостта и ефективността“.

Негово Величество ще носи исторически одежди, които са били представени на коронациите на крал Джордж IV през 1821 г., крал Джордж V през 1911 г., крал Джордж VI през 1937 г. и кралица Елизабет II през 1953 г.

Снимка: Reuters

Въпреки че е обичайно императорската мантия и Суперунтиката са повторно използвани, части като коланът, мечът и ръкавицата, които по принцип са специално изработени за новия монарх, също ще бъдат рециклирани, вместо да бъдат направени нови за събитието.

Снимка: Reuters

Суперунтика (Supertunica) е златно палто с дължина до земята и ръкави, което е направено от Wilkinson and Son през 1911 г. за коронацията на Джордж V. Впоследствие е носено от Джордж VI и кралица Елизабет II на техните коронации и е променено много малко през миналия век.

Снимка: Reuters

Императорската мантия е кралска роба, която се носи върху Супертуниката. Изработена от плат от злато, тя включва бродирани рози, бодили, трилистници, корони, орли и лилии в златни, сребърни и копринени нишки. Направена за коронацията на Джордж IV през 1821 г., императорската мантия ще бъде най-старата дреха на съботната церемония.

Снимка: Reuters

Освен това Чарлз ще дари Colobium Sindonis (бяла ленена туника) след своето свещено помазание. Направена от Ede & Ravenscroft, бялата ленена туника е носена за първи път от Джордж VI на коронацията му през 1937 г.

Снимка: Reuters

Това не е единственото нещо, което Чарлз е заел от дядо си. Монархът ще използва повторно ръкавицата и колана, които неговият дядо носи и на собствената си коронация.

Снимка: Reuters

Коронационната ръкавица е направена от Dents през 1937 г. Тя се отличава с бяла кожена външна част и червена сатенена подплата.

Снимка: Reuters

Освен това е бродирана с позлатена метална нишка.

Снимка: Reuters

Ръкавицата е украсена с набор от национални емблеми като розата на Тюдорите, бодил, трилистник, дъбови листа и жълъди, както и херцогска корона и герба на херцозите на Нюкасъл.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии