Великолепно Ferrari Coupé от 1958 г. на Анджелина Джоли отива на търг

Блясък

Автомобилът е един от само 353-те екземпляра на Grand Tourer, проектиран от Pininfarina

 

Ето това е вашият шанс да притежавате Ferrari, което е било на една от най-известните филмови звезди в последните десетилетия.

Снимка: Christi's

Автомобилът 250 GT Coupé на Анджелина Джоли от 1958 г. ще бъде пуснат на предстоящата разпродажба на аукционната къща „Кристис“ (Christie's). Колата е красива реликва, която е почти забравена с времето, но благодарение на произхода си този екземпляр вероятно ще предизвика голям интерес.

Проектираното от Pininfarina 250 GT Coupé е опитът на Ferrari да създаде по-цивилизовано превозно средство. За разлика от спортните автомобили, върху които изгради името си, които всъщност бяха просто шосейни версии на доминиращите състезателни коли, този Grand Tourer съчетава елегантен външен вид с по-комфортно возене от това, доставяно от други от епохата.

 

Само 353 екземпляра са произведени между 1955 и 1960 г., като този на Анджелина Джоли е 11-ият, слязъл от линията.

Този екземпляр, който направи своя дебют през 1958 г. под стъкления купол на Grand Palais в Париж, е завършен в лъскаво черно покритие, разбито само от блестящи хромирани декоративни елементи и джанти с телени спици. Интериорът с две места е покрит с червена кожа с изключение на лъскавото черно табло и дървения волан. Най-просто казано, това е красива кола.

Също толкова впечатляващ е и двигателят под капака. Подобно на останалите си колеги, 250 GT Coupé на Jolie се задвижва от 3,0-литров V-12. Колата на актрисата, която има само 10 338 км на километража, изглежда е била поддържана във фантастична форма, така че все още може да достигне максимална скорост.

„Кристис“ ще приеме оферти до 20 ноември. Очакванията са цената да достигне между 600 000 и 800 000 евро, или 660 000 до 880 000 долара. Това е доста под цената, на която други Ferrari-та от епохата са се продавали на търг.

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст