1 USD
1.85001 BGN
Петрол
116.578 $/барел
Bitcoin
$20,758.7
Последвайте ни
1 USD
1.85001 BGN
Петрол
116.578 $/барел
Bitcoin
$20,758.7

Със само 10% от голф - Тайгър Уудс е третият най-богат спортист в света

Блясък
 

Ето колко милиона долара е изкарал голф-играчът за 27-годишната си кариера

Известният голф играч Тайгър Уудс вече е милиардер, според нова оценка на Forbes. Това го прави третият най-богат спортист милиардер в света след иконите на НБА Майкъл Джордан и Леброн Джеймс.

Според доклад на Forbes от 10 юни, Уудс е спечелил общо над 1,7 млрд. долара преди данъците и агентски такси през 27-годишната си кариера като голф-играч. Изданието изчислява, че нетните му активи, натрупани през целия му живот, възлизат на поне 1 млрд. щатски долара.

Уудс спечели 121 млн. щатски долара награден фонд – най-високият от всички професионални голфъри в историята. Освен това той беше най-високоплатеният спортист в света за 10 последователни години до 2012 г. в списъка на Forbes.

Към днешна дата Уудс има 82 победи в PGA Tour – най-висок рекорд за всички времена. Също така е спечелил 15 мейджър голф титли и се нарежда само зад рекорда на Джак Никлаус от 18 титли.

Финансите от спорта обаче съставляват само 10 процента от общите приходи в кариерата му.

Forbes казва, че по-голямата част от богатството на Уудс, което се равнява на милиарди долари, идва от рекламни капании с марки като Gatorade, Monster Energy, Rolex и Nike.

Според доклада Уудс е спечелил над милиард долара, но е можел да получи много повече, ако не беше отхвърлил „умопомрачително огромна“ оферта от подкрепяното от Саудитска Арабия състезание LIV Golf.

Комисарят на LIV Golf Грег Норман каза пред The ​​Washington Post, че сделката ще бъде около „деветцифрена“.

„Той уцели точното време в правилния спорт“, каза пред Forbes бизнес консултантът, ветеран и преподавател от Колумбия Джо Фаворито.

Докладът на Forbes идва на фона на поредица от неуспехи в кариерата на голфъра.

46-годишният играч не е в най-добрата си форма след автомобилна катастрофа през февруари 2021 г. Той се оттегли от големи голф състезания като турнирите „Мастърс“, PGA Championship и US Open през 2022 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Tesla Model Y - една от едва 20-те коли в света с подпис на Илон Мъск е в България

Coldplay
+6

Галерии