1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Синовете на Арета Франклин се скараха заради завещание, открито в дивана ѝ

Решението идва след разразилия се спор за валидността на документите, оставени от покойнината певица

 

Ръкописният документ, открит в дивана на Арета Франклин, е валидно завещание на певицата, казва The Guardian.

Решението идва след разразилия се спор за валидността на документите, оставени от покойнината певица през 2010 г., намерени в шкаф в дома ѝ. Бележката от 2010 г. и послдвалата я от 2014г., противопоставиха синове ѝ един срещу друг.

Ръкописното завещание на певицата, открито в дивана след смъртта ѝ, е валидно завещание, казва съдебно жури. Това е критичен обрат в спор, който настрои трима от четиримата й сина един срещу друг.

Снимка: Getty Images

Това е победа за второто и най-малкото ѝ дете – Едуард и Кекалф, чиито адвокати твърдяха, че документите от 2014 г. трябва да имат предимство пред завещанието от 2010 г., което беше открито приблизително по същото време в заключен шкаф в дома на Кралицата на соула в предградието на Детройт.

Най-голямото дете на Франклин, Кларънс, живее в дом за хора със специални нужди в Мичиган и остава незамесен в спора. Адвокатът му каза пред BBC, че „са постигнали споразумение, което дава на Кларънс процент от наследството, независимо от резултата от състезанието за завещанието“.

Снимка: Reuters

Арета Франклин не остави след себе си официално, написано завещание, когато почина преди пет години на 76-годишна възраст от рак на панкреаса. И двата намерени след това документа са ръкописни драсканици с трудни за дешифриране пасажи, които се появиха внезапно през 2019 г., когато нейната племенница, Сабрина Оуенс, претърси дома на певицата.

Оуенс заедно с третото най-голямо дете на Франклин, Тед Уайт II, бяха посочени като съизпълнители или лични представители на наследството във версията на завещанието от 2010 г. Оуенс престана да бъде представител на имението на леля си през 2020 г. поради споровете в семейството.

Активите на Франклин, оценени на 80 млн. долара, паднаха до 6 млн. долара поради по-нови оценки и неплатени данъци. Мениджърите на имотите на Франклин плащат сметки, уреждат милиони данъчни задължения и генерират приходи чрез музикални възнаграждения и друга интелектуална собственост. Спорът за завещанието обаче беше недовършен.

Има разлики между версиите от 2010 г. и 2014 г., въпреки че и двете показват, че четиримата синове на Франклин ще споделят доходи от музика и авторски права.

Снимка: Getty Images

Но според завещанието от 2014 г. Кекалф Франклин и децата му ще получат основния дом на Арета в Блумфийлд Хилс, който е оценен на 1,1 млн. долара.

В първото завещение има точка, която посочва, че Кекалф, на 53, и Едуард Франклин, на 64, „трябва да вземат диплома от бизнес училище и да получат сертификат или степен“, за да се възползват от имението. Тази разпоредба я няма във второто завещание от 2014 г.

Снимка: Reuters

Тед Уайт II, който свиреше на китара с Арета Франклин, свидетелства срещу завещанието от 2014 г., като каза, че майка му обикновено е държала важни документи да бъдат изготвени „конвенционално и законно“ и с помощта на адвокат и не би оставила просто бележка.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии