1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Можете да се возите във влаковете на махараджата срещу сериозна сума (СНИМКИ)

Блясък

Луксозните индийските железници, които са част от националната железопътна система на Индия, правят своя дебют през 80-те години на миналия век

Луксозните влакове в Индия са в движение още от колониалната епоха, когато разкошни вагони превозват официални лица и кралски особи.

След обявяването на независимостта на Индия през 1947 г.  издръжката от страна на държавата към махараджата приключва. Без пари за поддръжката им, луксозните железопътни вагони на Индия са изоставени.

Луксозните индийските железници, които са част от националната железопътна система на Индия, правят своя дебют през 80-те години на миналия век. Влаковете са въведени, за да популяризират туризма в Индия.

Смесвайки историческа елегантност с модерни удобства, тези влакове са поглед към царственото минало на страната.

  • Дворец на колела (Palace on Wheels)

Дворец на колела

Маршрут: осемдневно пътуване през северозападна Индия, включително „Златния триъгълник“- Делхи, Джайпур и Агра

Цена: от 864 долара

Кога се провежда: септември до април

Представен през 1982 г., „Дворецът на колела“ е икона в индийското пътуване с луксозен влак. Движейки се покрай северните части на Индия през Раджастан и Агра, този влак потапя пътниците в една отминала кралска епоха със залези сред дюните, сафарита с камили и пътувания до дворците и историческите крепости на Раджастан.

Влакът е съставен от 14 вагона, всеки кръстен на бившите принцове на Раджастан, има 41 купета с панорамни прозорци, разкошни килими, тавани с фрески, махагонова ламперия и лични бани. Двете "супер луксозни" купета се предлагат със забележително предимство: частен автомобил и водач за разглеждане на забележителности.

Двата вагон-ресторанта на влака сервират индийска, континентална и италианска кухня, а има и отделен бар за коктейли и напитки.

Активните гости могат да поправят упражненията си във фитнеса, докато тези, които предпочитат да релаксират, могат да резервират аюрведични процедури в СПА центъра.

  • Златната колесница (The Colden Chariot)

Златната колесница

Маршрут: три маршрута, вариращи от три до пет нощувки, през Южна Индия

Цена: от 3160 долара на човек

Кога се изпълнява: от октомври до март

Стартирала през 2008 г., „Златната колесница“ минава през Южна Индия, покрай исторически градове, целунати от слънце плажове и храмове. Влакът разполага с 18 лилави и златни вагони, всеки кръстен на династиите от Южна Индия.

Кабините разполагат със самостоятелни бани, смарт телевизори, Wi-Fi и придружител. Местни и международни ястия се сервират в два вагона-ресторанта, а лаундж барът на влака „Мадира“ е с декор, вдъхновен от доврецът „Майсур“.

Всички пътувания започват и завършват в Бенгалуру

  • Деканска одисея (Deccan Odyssey)

Деканска одисея

Маршрут: Шестседмични маршрути, тръгващи от Мумбай и Делхи

Цена: От 8,330 долара за единично настаняване и 11,900 долара за двойно настаняване

Кога се изпълнява: септември до май

Влакът разполага с 21 вагона с високотехнологично конферентно пространство, спа център, магазин за сувенири, фитнес зала и бар, предлагащ изискани вина и спиртни напитки, както и коктейли.Дванадесет от вагоните са със спални помещения, които се предлагат с лични икономи и плюшени килими, самостоятелни бани и модни удобства като интернет и DVD плейъри.

Двата ресторанта на борда сервират специалитети от регионите, през които преминава влакът. Разкошно драпирани завеси, чисто спално бельо, гравирана дървена ламперия и фини сребърни прибори за хранене допълват кралската естетика.

  • Експресът на махараджата

Експресът на махараджата

Маршрути: Четири маршрута, с от три до шест нощувки, тръгващи от Делхи и Мумбай

Цена: от 4,890 долара на човек

Кога се изпълнява: от октомври до април

Пищният интериор, съчетан с традиционното кралско гостоприемство на Индия, спечели множество награди със своите 23 вагона, откакто стартира през 2010 г.

Пътниците могат да избират от четири категории стаи в 14 купета за гости - най-голямата е президентският апартамент, който има две спални и всекидневна.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии