Промяна в стила? Марк Зукърбърг носи часовници за стотици хиляди долари

Блясък

От един от моделите се произвеждат едва 20 броя годишно

 

Ето най-новия знак за еволюцията на стила на Марк Зукърбърг - луксозен часовник с изображение на Млечния път. 

Главният изпълнителен директор на Meta беше забелязан да носи розовозлатния De Bethune DB 25 Starry Varius по време на интервю за бизнес подкаста „Acquired“ на 10 септември, съобщава Business Insider.

Брайън Лий, специалист по часовници от аукционната компания Bonhams, идентифицира часовника и заяви пред Business Insider, че производството му е ограничено до едва 20 броя годишно

Според уебсайта на швейцарския часовникар часовникът е с бял и тъмносин циферблат с разпръснати игли от бяло злато, изобразяващи звезди. Щифтовете са свързани с малки шарки на Млечния път, позлатени с 24-каратово златно листо.

Цената на часовника варира между 90 000 и 95 700 долара според търговците на часовници The 1916 Company и The Hour Glass.

За сравнение, цената на Cybertruck със задвижване на всички колела е 99 990 долара, според страницата за поръчки на Tesla.

Това не е първият подобен часовник, с който Зукърбърг е забелязан. Около седмица преди интервюто за „Acquired“ той публикува селфи в Instagram с ръка около раменете на съпругата си Присила Чан. 

Ентусиастите на часовници бързо забелязаха часовник Patek Phillipe на китката му и помолиха Зукърбърг да идентифицира модела. Той отговори: „5236P“, като имаше предвид Patek Philippe Grand Complications In-Line Perpetual Calendar 5236P-001.

Според уебсайта на производителя часовникът се продава за 141 400 долара.

Консултантите по имидж и марка, с които BI разговаря, заявиха, че Зукърбърг може да е избрал часовника De Bethune, за да изглежда по-елегантен.

„Това показва, че Зукърбърг или някой му е помогнал да избере умишлено стария богат вкус, за да се издигне“, казва Едит Чан, консултант по имидж и брандинг, базирана в Мадрид. 

Джоузеф Розенфелд, имиджов консултант, базиран в Ню Йорк, заяви пред BI, че Зукърбърг е „известен със своята семпла, минималистична мода“ - и звездният часовник е в унисон с това.

„Това показва, че фокусът е върху функцията, а не върху статуса или стила“, казва Розенфелд. „Неотдавнашната еволюция на стила му, изразяваща се в любов към първокласните часовници и финия лукс, предполага промяна.“

„Той навлиза в роля, в която външният му вид отразява позицията му на технологичен новатор“, каза той.

Консултантът също така отбеляза, че „добре подбраните аксесоари могат да засилят присъствието на лидера, като му придадат изтънченост, „без да е необходима цялостна промяна на стила“.

Карол Дейвидсън, имиджов консултант от Ню Йорк, заяви пред BI, че колекцията от луксозни часовници на Зукърбърг изглежда следва еволюцията му от „по-безпроблемен и шаблонен външен вид към подбрана естетика, която никога не знаеш какво ще носи“.

Днес той е по-скоро в стил „братство-среща-улица“ - казва Дейвисън. „Утре, кой знае?“ 

 

Новооткритият интерес на Зукърбърг към луксозните часовници изглежда е следващата стъпка в смелата му стилистична промяна. Основателят на Meta се е отказал от някогашните си стандартни сиви тениски и качулки и е заменил кафяви якета от стригана кожа, златни верижки и други ефектни елементи.

Интересно е, че интересът на Зукърбърг към часовниците може би се дължи на посещението му в Индия, когато през март той присъства на предсватбеното парти на Анант Амбани.

Зукърбърг и съпругата му Присила Чан бяха забелязани да правят комплименти на часовника Richard Mille на Амбани във видеоклип, разпространен в социалните мрежи.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст