1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Ще пътувате до Турция? TikTok-ър споделя съвети, които могат да ви спестят много нерви (ВИДЕО)

Блясък

Жената разкрива на какви измами може да станете жертви

Ако планирате скоро да посетите Турция, струва си да знаете за какво да внимавате. Нищо неподозиращите туристи могат да станат жертва на всякакви измами, които могат да оставят хиляди лири извън джоба им.

За щастие, един TikToker сподели пет основни съвета за пътуване за тези, които посещават популярната туристическа дестинация. 26-годишната майка е обиколила навсякъде от Ибиса, Амстердам и Барселона до Дубай и Катар. Сега южноафриканският TikToker насочи вниманието си към Турция, предупреждавайки своите 172 000 последователи да бъдат нащрек за потенциални измами, пише dailymail.

Алия Адам каза на последователите си, че винаги трябва да плащат в турски лири, когато посещават страната.

Тя обясни: „Има много измами, когато имам предвид измами, това е абсолютно извън контрол, тъй като те променят цените пред вас и не искат да вземат турската лира.“ Според нея много местни турци ще се опитат да ви таксуват в евро и долари за значително по-голяма сума, а туристите трябва да се придържат към плащане в лири, за да избегнат объркване.

Друг скъп трик, жертва на който стават туристите, са такситата, тя призова последователите си да не взимат старо такси и да изберат такова с брояч, за да не ви таксуват повече от необходимото.

Алия също предупреди последователите си никога да не купуват марки в Турция, освен ако не са „в мола“. Тя каза, че докато някои може да си мислят, че получават невероятна сделка за чанта на Louis Vuitton, всъщност тя е „изцяло фалшива“.

Тя също така насочи своите последователи към популярния туристически капан, твърдейки, че най-големият и най-стар покрит пазар в Истанбул, Капалъ чарши, всъщност не е толкова евтин.

Последното и „най-важно“ нещо, което туристите трябва да знаят, е езиковата бариера. Алия описа това като „наистина огромна бариера“ и предложи, за да я преодолеят, пътниците да използват Google translate, за да бъдат ясни.

Популярното видео събра над 100 000 гледания и стотици TikTokers се стекоха в коментарите, за да й благодарят за съвета. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии