1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Най-скъпият сериал в историята вече е на малкия екран

Блясък

"Пръстените на властта" е продукция на Amazon

Нова част от историята на „Властелинът на пръстените“ е вече на малките екрани. „Пръстените на властта“ е сериал на Amazon и е най-скъпата телевизионна продукция в историята.

Сериалът има пет сезона, които струват 1 млрд. долара, а за него са използвани над 20 студиа за визуални ефекти, както и екип от 1500 души, които е работил върху тях.

„Пръстените на властта“ се развива хиляди години преди „Властелинът на пръстените“ и представя нови герои, макар че елфите на Толкин остават част от историята.

Снимка: bTV/Getty Images

Продукцията е базирана на творбите на Дж. Р. Р. Толкин, но не е адаптация на нито една от неговите книги. Amazon плаща 250 млн. долара само за „вдъхновение“ от известния автор.

Компанията на Безос търси място сред големите стрийминг платформи и за това говорят високите прозиводствени разходи. Останалите платформи имат продукции, които са се превърнали в хит и са успели да привлекат милиони зрители. Netflix има „Странни неща“, a HBO – „Домът на дракона“. Изглежда, че Amazon иска да се позиционира по подобен начин на пазара на стрийминг услугите.

Интересното и различното в сериала „Пръстените на властта“ е актьорският състав. И в трите части на „Властелинът на пръстените“, режисирани от Питър Джаксън, всички важни герои се играят от бели актьори. В новата продукция обаче зрителите ще видят редица цветнокожи герои в Средната земя.

Снимка: bTV/Getty Images

Решението предизвиква смесени реакции сред феновете на Толкин. В някои форуми потребителите определят необходимостта от разнообразие и равенстов като политическа коректност, която е прекалена.

Очакванията към „Пръстените на властта“ определено са големи, но все още не е сигурно, че ще бъдат оправдани. Зрителите могат да гледат само два епизода засега от предвидените пет сезона, това, което се говори обаче е, че най-скъпият сериал в историята трудно може да се провали.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5