1 USD
1.81062 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,884.3

Милиардерът Пелц съди организатора на сватбата на дъщеря му със сина на Бекъм

Блясък

Сватбеният агент не се справил с поставените задачи

В средата на продължаващата битка с борда на директорите на "Дисни" милиардерът Нелсън Пелц намери време да започне друга битка – с един от организаторите на сватбата на дъщеря му.

Дъщерята на Пелц Никола, холивудска актриса, се омъжи за Бруклин Бекъм, син на известния футболист Дейвид и поп звездата Виктория Бекъм на 8 април на пищна сватба в крайбрежното имение на Пелц във Флорида, пише finance.yahoo.com.

Снимка: Getty Images

Събитието включваше списък от 500 гости на знаменитости, включително Гордън Рамзи, Снуп Дог и принц Хари и Меган Маркъл. Събитието и списъкът с гости, който разбира се включва цялото модно семейство Бекъм, беше от такава величина, че двойката продаде правата върху сватбените си снимки, за да се появи на корицата на Vogue.

Но зад пищните тържества и множеството високопоставени посетители, Пелц трябваше да премине през не един, не двама, а трима сватбени агенти. И един от тях е свършил толкова лошо работата си, че богаташът решава да заведе дело.

След като Пелц решил да се раздели с първия организатор на сватбата, той беше „измамен“ от заместника на новата фирма, твърди Пелц в дело, заведено на 30 декември в Маями. Въпросният сватбен организатор, базираната в Маями Plan Design Events или PDE, беше нает, след като повечето от сватбените приготовления вече бяха завършени, според делото, и всичко, което оставаше да се направи, беше да се изгладят договорките с определени доставчици.

Но заместващият организатор твърди, че не е успял да изпълни нито една от оставащите задачи, което е накарало Пелц да „загуби девет дни, занимавайки се с това, вместо компетентен сватбен организатор“. Милиардерът твърди, че компанията е „сериозно погрешно представила своите умения и способности“ и „не е имала необходимите умения за изпълнение на задачата“. Той също така обвини PDE в пропускане на множество крайни срокове и неуспех да присъства на планирани срещи. Трети агент в крайна сметка беше нает, за да довърши подготовката на сватбата.

Делото включва като доказателство писмо, изпратено от адвокатите на Пелц до компанията, което твърди, че PDE не желае да възстанови депозита на инвеститора от 159 000 долара. Пелц също така иска 30 000 долара обезщетение от организатора на сватбата, без лихви и счетоводни такси.

Снимка: Getty Images

Съдебно дело срещу организатор на сватби обаче едва ли ще е най-важното за милиардера. В момента той е замесен в битка чрез своята инвестиционна фирма Trian срещу борда на Disney заради отказа им да го назначат като член на борда.

Пелц поиска да бъде назначен в борда на компанията през януари, заявявайки, че той сам може да я спаси от нейната „криза“. От компанията обаче отказват, защото според тях богаташът не разбирал от подобен тип бизнес.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии