Колко струва да спиш в кралските имения?

Колко струва да спиш в кралските имения?

Кралското семейство отдава под наем част от имотите си

 

Не се случва често да имате шанса да живеете като крал - освен ако не наемете някой от многото имоти на кралското семейство. Да, тези имоти се отдават под наем и срещу сътоветната сума може да се почувствате поне малко като кралска особа. Кои са тези имения?

Имение Балморал, Абърдийншир

Шотландското скривалище беше любимо на покойната кралица Елизабет II, която почина там през 2022 г. Първоначално беше закупено от кралица Виктория и принц Албърт, които се влюбиха в шотландските планини през 1842 г., пише The Sun.

В рамките на обширното имение, обхващащо 50 000 акра, има осем различни места, където може да се преспи. Най-достъпните опции са Colt Cottages, които се намират близо до замъка, където отсядат кралските особи.

Karim, Garbh Allt Shiel, Sterinbeg и Tigh Na Garaidh съставляват колекцията, всички са на самообслужване и могат да спят до петима души.

Цените варират от 645 паунда в най-малката вила по време на непиковия сезон до 1975 паунда в една от по-големите вили през коледния период.

Също така, налични за наемане са Connachat Cottage, Karim Cottage, Knocks Cottage и Rhebreck Lodge.

Те са разположени срещу имението Балморал и най-големият побира осем души.

Къща за гости Залан, Румъния

Крал Чарлз разшири портфолиото си от имоти извън Обединеното кралство с румънска къща.

Къщата за гости Zalan в Трансилвания, домът на легендарния вампир Дракула, е отворена за обществеността.

Монархът за първи път посети района през 1998 г. и се влюби в него, което го накара да си купи дом там. След закупуването на имота той го е реновирал и реставрирал с традиционни методи и материали.

Всички стаи са обзаведени със старинни мебели, няма телевизори и радио, вместо това се предлагат книги.

Налични са седем стаи, всички от които могат да бъдат резервирани като нощувка със закуска или пълен пансион. Очаква се гостите да вечерят заедно, освен ако не са посочили други намерения в резервацията си.

Цените започват от 120 евро за най-малката стая като нощувка и закуска до 390 евро за The Prince's Room на цена ол инклузив.

Постъпленията от всички резервации след това отиват във фондацията на принца на Уелс в Румъния.

Фермерската къща на Чарлз, Кармартеншир

Херцогството Корнуол, което сега е собственост на принц Уилям, притежава голяма ферма в Уелс, която отдава под наем за между 1400 и 2400 паунда на седмица в зависимост от времето на годината.

Llwynywermod близо до Llandovery е мястото, където крал Чарлз и Камила са прекарали много летни ваканции през годините. Той беше купен от краля като част от херцогство Корнуол, преди да премине към Уилям миналата година.

Имотът се състои от основна къща, три вили и плевня от клас II, сгушена в 192 акра провинция.

Вилите са тези, които се отдават под наем на обществеността, а не основната къща.

Osborne House, остров Уайт

Бившата кралска резиденция Osborne House разполага с три имота под наем и е била предпочитан дом на кралица Виктория и принц Албърт.

Въпреки че вече не е собственост на кралското семейство, членовете на обществеността могат да останат на територията на No 1 Sovereign’s Gate и No 2 Sovereign’s Gate.

В момента те са собственост и се управляват от English Heritage. Всяка от къщичките има частна градина, две спални и достъп до плажа. Цените започват от 495 паунда на вечер.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст