1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Първият трудов договор на принцеса Даяна се продава за над 8000 паунда

Първият трудов договор на принцеса Даяна се продава за над 8000 паунда

Договорът разяснява и какви са основните ѝ задължения по онова време

 

Първият трудов договор на принцеса Даяна е продаден на търг за над 8470 паунда. Лейди Даяна Спенсър попълва формуляра за кандидатстване в елитната агенция за бавачки Solve Your Problem през май 1979 г., казва BBC.

Тогава едва на 17 години, Даяна посочва рождена дата през 1960 г. вместо 1961 г., за да „намери работа по-бързо или да получи по-високо заплащане“.

След търга документът попада при анонимен колекционер в САЩ, като интерес е имало от Америка, Хонконг, Канада и Австралия.

Снимка: Getty Images

Принцеса Даяна, нейният живот и историята ѝ заемат много специално място в сърцата на толкова много хора и резултатът от този търг показва, че тя все още се помни добре по целия свят.

Снимка: /Twitter

Това е едно от последните останали доказателства, какъв е бил животът ѝ преди да стане част от кралското семейство.

Договорът разяснява и какви са основните ѝ задължения по онова време.

Нейните умения са изброени като „готвене“, „домакинска работа“, „грижа за животните“, като към тях има приложени препоръки с коментари, в които се казва, че е „прекрасно момиче – изпращайте я навсякъде“

Снимка: Getty Images

Принцеса Даяна беше една от най-известните жени в света, станала толкова популярна и обичана благодарение на благотворителната си дейност.

Снимка: Getty Images

Тя загина в автомобилна катастрофа през август 1997 г., когато синовете й принц Уилям и принц Хари бяха само на 15 и 12 години.

Към момента на смъртта си 36-годишната принцеса Даяна беше разведена с принц Чарлз от една година след четири години раздяла.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии