1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Колекция от редки автомобили и маратонки на стойност 60 млн. долара отива на търг

Блясък

За какво ще се използват приходите?

 

Колекция от спортни сувенири, редки маратонки и луксозни автомобили на стойност 60 млн. долара, собственост на канадски предприемач, ще бъде предложена на търг в RM Sotheby's, съобщава BBC.

Предметите за продажба на Майлс Надал включват състезателен костюм, подписан от бившия ас на Формула 1 Михаел Шумахер, и пет класически червени Ферарита на обща стойност 20,25 млн. долара.

За продан се предлага и рядък чифт „лунни обувки“ на Nike, които г-н Надал купи за рекордните 437 500 долара през 2019 г. Те са част от луксозната колекция на бизнесмена, която преди това беше изложена в частен музей в Торонто.

В интервюта за различни медии Надал заяви, че е пуснал част от колекцията си на търг, за да освободи място, и че ще дари приходите за благотворителност.
„Аз съм на 66 години, един вид искам да се наслаждавам на плодовете на моя труд и да се опитам да направя света по-добро място“, каза той пред BNN Bloomberg по-рано тази година. 

Надал, който някога е бил един от най-високоплатените изпълнителни директори в Канада, казва, че е започнал да колекционира редки автомобили и други сувенири преди повече от 25 години. Предметите, които той е предложил на търг, се оценяват на обща стойност 60 млн. долара. 

Те включват впечатляваща колекция от маратонки - на стойност 2 млн. долара - която Надал придобил съвсем наскоро благодарение на голяма покупка, направена през 2019 г.

„Един ден ми беше скучно, седях във вилата си в Мускока и купих от Sotheby's нещо, което се наричаше ултимативна колекция от маратонки; това бяха 100 от най-емблематичните маратонки“, каза Надал в интервюто си за BNN Bloomberg.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии