1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

Продадоха копие на картина на крал Чарлз за 6500 долара

Блясък

Копието е било купено на търг

Копия на картина на британския крал Чарлз III поскъпна почти 10 пъти спрямо първоначалната си оценка по време на търг, съобщава CNN.

Копието е един от 100-те картини на замъка Балморал, кралска резиденция в Шотландия, и беше част от търга на Bonhams "The Scottish Home".

В крайна сметка копието е продадено за 5737,50 паунда (около 6500 долара), като първоначалната му цена е била 600 паунда (675 долари).

Търгът, в който участваха потенциални купувачи онлайн от цял ​​свят, беше предаван на живо на уебсайта на Bonhams.

Според запознати, интересът към картината на Чарлз е бил огромен. Това може би да се дължи отчасти на факта, че Балморал е мястото, където кралица Елизабет II е прекарала последните си дни.

Чарлз рисува оригинала през 2001 г., а копието е подписано. Новият крал е известен като любител на рисуването и описва хобито си като „едно от най-релаксиращите и терапевтични упражнения, които познавам“.

По-рано тази година изложба събра 79 негови пейзажни картини, включително сцени от френската провинция, шотландските планини и Танзания, която е сред „любимите му места за рисуване“.

Чарлз стана крал след смъртта на майка си на 8 септември. Коронацията му ще се състои на 6 май следващата година в Уестминстърското абатство в Лондон.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии