1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

„Истинска топлина и човечност“: Показаха първата монета с Чарлз III

 

В съответствие с традицията портретът на Чарлз е обърнат в обратната посока от този на майка му

Кралският монетен двор представи официалната монета, изобразяваща новия крал на Великобритания Чарлз III. Първите монети, на които е изобразен краля, са специална монета от пет паунда и обратната страна на монета от 50 пенса в памет на кралица Елизабет II.

Изображението е създаден от британския скулптор Мартин Дженингс по снимка и е одобрено лично от новия крал. В съответствие с традицията портретът на Чарлз е обърнат в обратната посока на този на майка му.

Снимка: Getty Images

На обратната страна на монетата от пет паунда са изобразени два нови портрета на кралица Елизабет, докато на обратната страна на монетата от 50 пенса има дизайн, който първоначално се е появил през 1953 г.

Крис Баркър, мениджър информация и изследвания в Кралския монетен двор, каза, че Дженингс е успял да постигне „истинска топлина и човечност“ в портрета на Чарлз.

Снимка: Getty Images

„Изображението е малко по-различно от това с кралица Елизабет II, особено спрямо първия ѝ портрет на монети от 50-те години на миналия век, което е много идеализирано. Монетата показва това е много по-хуманно по отношение на Чарлз, това е много повече самият човек и вие сте също така виждайки епохата на Чарлз да се проявява по достоен и грациозен начин“, каза Баркър.

Снимка: Getty Images

Всички около 27 млрд. монети, които понастоящем циркулират във Великобритания и носят изображението на кралица Елизабет, ще останат законно платежно средство и ще бъдат заменени с монети, носещи образа на Чарлз, променящ се във времето.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии