Как Кристиано Роналдо печели милиони от Instagram

Каква е цената на един пост?

 

Кристиано Роналдо не само е сред най-великите футболисти в историята, но и един от най-влиятелните хора в света на социалните мрежи. С всяка спонсорирана публикация в Instagram той печели невероятни суми, които го поставят на върха на класациите за доходи от дигитално съдържание. Как обаче се стигна дотук и какви са факторите, които превърнаха португалската суперзвезда в глобален феномен отвъд терена?

Роналдо - феномен отвъд терена

Снимка: БГНЕС

Кристиано Роналдо е един от най-добре познатите и успешни спортисти в света. През своята кариера той е играл за емблематични клубове като Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус. Футболните му постижения са впечатляващи – над 890 гола и безброй титли, включително европейска титла с Португалия през 2016 г. Но успехът му не спира на терена.

С времето Роналдо се утвърди като една от най-разпознаваемите фигури в света на социалните мрежи, където милионите му фенове го следват ежедневно. С над 600 милиона последователи в Instagram, той е не само футболен идол, но и търсен инфлуенсър.

 

Колосалните печалби от Instagram

Снимка: Reuters

Роналдо оглавява класациите за най-добре платените знаменитости в социалните мрежи. Според CNN, всяка спонсорирана публикация, която той споделя в своя профил, му носи 3,23 милиона долара. За сравнение, другият спортен гигант Лионел Меси печели по 2,6 милиона долара за спонсорирана публикация в Instagram, докато известната риалити звезда Кайли Дженър - около 1,8 милиона долара на пост.

Тези суми са показателни за мащаба на популярността и влиянието на Роналдо в дигиталното пространство. До 2019 г. той печелеше около 755 000 паунда на публикация, но ръстът в последователите му и увеличаващото се значение на социалните медии като маркетингова платформа му позволиха да увеличи печалбите си над четири пъти.

Спонсорства и търговски договори

Снимка: Reuters

Печалбите на Роналдо не се ограничават само до социалните медии. Той има дългогодишни партньорства с едни от най-големите световни брандове, като Nike, Armani, които също играят важна роля в доходите му. Рекламните договори с тези марки значително допълват финансовите му успехи.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст