1 USD
1.83233 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,420.5

Да носиш 27 хил. долара на ръката си - часовниците на крал Чарлз (СНИМКИ)

Блясък

Наследникът на Кралицата се оказа любител на скъпите механизми

Крал Чарлз III, който наследи огромно богатство от кралицата, е известен с отличния си вкус към модата, дори в по-младите си години. Според наблюдатели, бившият принц на Уелс е смятан за любител на часовниците, тъй като кралят е обичал да колекционира уникални видове. Те описват вкуса му към часовниците като изискан и дискретен. За любовта му към часовниците се разбра, когато наблюдатели забелязали рядък хронограф от Parmigiani Fleurier, therichest.com.

Ето и неговата колекция:

Пилотен хронограф на Hamilton RAF 924-3306 - 3495 долара

Бунтарската жилка на крал Чарлз се развива още в млада възраст. Чарлз следва стъпките на баща си и дядо си в служба на английската армия, като служи както на Кралските военновъздушни сили, така и на Кралския флот. Бившият принц е обучен за пилот. Той спря да лети след аварийно кацане по време на обучението си в средата на 1900 г.

В сътрудничество с Кралските военновъздушни сили, той получава Hamilton RAF Pilot's Chronograph 924-3306, докато се обучава като пилот в RAF Cranwell. Часовникът има 41 мм асиметричен стоманен хронограф. Часовникът принадлежи към четирите моделни серии, произведени от компанията за часовници Hamilton, CWC, Precista и Newmark в чест и специално издание за Кралските военновъздушни сили и Кралския флот.

Снимка: Instagram
Jaeger-LeCoultre Reverso - 5,980 долара

Преди няколко години снимки на бившия принц се разпространяваха в интернет, на които той носи Jaeger-LeCoultre Reverso. Jaeger-LeCoultre, който произвеждаше скъпи часовници, пусна Reverso, който имаше история, преди да попадне в ръцете на новоизвестния крал на Англия. Швейцарски производител представил 23-милиметровия кварцов 18-каратов часовник от жълто злато на крал Едуард III през 1937 г.

Получателят никога не го е носил и той останал в музей. На гърба на часовника е гравирано посвещение на краля. Музеят го върнал обратно в Бъкингамския дворец до абдикацията на краля.

Снимка: Instagram
Hublot Classic Fusion - 9100 долара

Логото на Prince's Trust предостави един от двата часовника на крал Чарлз III. Prince's Trust подкрепя благотворителност за младите хора, включително инициативи за борба с бедността, подобряване на психичното здраве и прекратяване на глада от 1976 г. насам. 

Breguet 3680 BA - 13 183 долара

През 2008 г. бившият принц Чарлз посети Харогейт, за да открие Кралския бал. Директорът Бен Огдън от Ogden of Harrogate се присъедини към двама представители на швейцарската компания за часовници Breguet, за да поднесат подарък на принц Чарлз. Те подариха часовник Classique Breguet от 18k злато модел 3680 BA на бившия принц в чест на неговия 60-ти рожден ден през 2008 г.

Parmigiani Fleurier Toric Chronograph - 23 500 долара

Редкият часовник Parmigiani на бившия принц Чарлз привличаше вниманието на сватбения ден на принц Хари през 2018 г. Той всъщност беше любимият на принца от 2015 г. насам; автоматичен Parmigiani Fleurier Toric Chronograph с 18-каратово злато. Някои казват, че той е купил часовника от член на близкия си кръг в Лондон в бутика на марката. Слухове обаче твърдят, че Чарлз е отишъл в дома на Parmigiani Fleurier в Швейцария, откъдето взел часовника.

 

Patek Philippe Calatrava Disco Volante - 26 690 долара

Друг важен часовник в колекцията от часовници на краля е Patek Philippe Calatrava, който той носи от 70-те години на миналия век. Часовникът е от жълто злато, 35 мм в диаметър и има вдлъбната корона. Чарлз все още използва по събития своя Patek Philippe Calatrava.

Santos De Cartier - 22,500 долара

Крал Чарлз може да има много колекции от часовници, които се различават по марки. Но като цяло кралските особи обичат Cartiers, дори херцогът и херцогинята на Съсекс - принц Хари и Меган Маркъл го обичат. Обобщава се, че кралските особи предпочитат Cartier на китката си, нямат нищо против Patek, Jaeger-LeCoultre или Breguet и това е само за поводи или специални събития.

Снимка: Instagram

През 80-те години бившият принц Чарлз притежава часовник Santos de Cartier във версия от злато и стомана. Той обичаше да го сменя със своя златен Jaeger-LeCoultre Reverso.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии