1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Всички се тагват, че ще ходят на концерта на Андреа Бочели: Колко струват билетите?

Всички се тагват, че ще ходят на концерта на Андреа Бочели: Колко струват билетите?

Това е може би най-масовото събитие за концерт във Facebook след истерията за предстоящия концерт на Ед Шийрън в София

Всички във фийда ви във Facebook се отбелязват, че се интересуват или, че ще ходят на концерта на Андреа Бочели в София. Звучи ли ви познато? Ако отговорът ви е „да“, не ни учудва, защото, в момента, че се интересуват или ще ходят на концерта са се тагнали 23,7 хил. души.

Андреа Бочели, най-обичаният тенор в света и най-продаваният изпълнител на класическа музика, ще отпразнува 30 години кариера през 2024 г. По този повод се завръща в България за концерт под звездите на 14 септември /събота/ на стадион „Васил Левски“ в София.

Това е може би най-масовото събитие за концерт във Facebook след истерията за предстоящия концерт на Ед Шийрън в София, когато билетите за от 120 до 300 лв.  се разпродадоха за по-малко от 48 часа.

Снимка: БГНЕС
Колко струват билетите за Андреа Бочели?

Цените на билетите започват от 99 лв. и стигат до 400 лв.

За момента организаторите са обявили само седящи места. Националният стадион „Васил Левски“ има общ капацитет от 40 хил. места, но при организацията на концерти трибуната зад сцената остава празна. Все пак има предвидени и седящи места на терена, така че общият капацитет на концерта може би ще бъде за между 30-35 хил. души.

Разбира се, на най-високи цени ще бъдат местата пред сцената – 400 лв. Другите опции са: 300 лв., 240 лв., 200 лв., 180 лв., 160 лв., 140 лв., 99 лв.

До момента 2 хил. души в събитието са се тагнали, че ще отидат на концерта, а 21,7 хил. се интересуват.

Кой е Андреа Бочели?

Признат в цял свят като пионера на италианската вокална традиция, Андреа Бочели е роден в италианската област Тоскана и е продал над 90 милиона копия от своите албуми в цял свят. Той усъвършенства певческите си умения под ръководството на своя ментор Franco Corelli и за първи път става известен, като печели музикалния фестивал в San Remo през 1994. По същото време започва и блестящата си кариера с класически произведения, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар на сцената и така Бочели печели успешно както любителите на операта, така и тези на поп музиката.

През годините маестро Бочели чупи всички възможни рекорди на музикалната индустрия, свири на всички важни световни сцени, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и филмови звезди и издава 17 студийни албума. Още албумът „Romanza“ от 1997 е един от най-продаваните албуми на всички времена, а „Sacred Arias“ от 1999 е най-продаваният албум с класическа музика на солов изпълнител в историята. Албумът „Sì“ дебютира директно на първо място в класациите за албуми на Великобритания и САЩ, превръщайки се в първия номер едно албум на Бочели и в двете страни. Албумът е емблематичен и с дуета със сина на изпълнителя - Матео Бочели. Последният албум „Believe“ от 2020 г. е един вид „духовна автобиография“, която съчетава свещени песни и песни, които говорят на душата. Той съдържа добре познати популярни песни (от „You'll Never Walk Alone“ до „Amazing Grace“), както и оригинални песни - композирани от самия Бочели и Енио Мориконе.

През 2021 г. Бочели преодолява още едно ново житейско предизвикателство: изминава повече от 350 км на кон като част от поклонническо пътуване от базиликата „Свети Петър“ в Рим, където получава и благословията на папа Франциск, до родния си град Лаятико в Тоскана. „Пътуването - Андреа Бочели“ се превръща и в популярен телевизионен документален филм, който се фокусира върху културното и духовното пътуване на артиста.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии