1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0
Последвайте ни
1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0

Ваня Григорова: Философията на бюджета е кризата да се плаща от българския работник 

 

Тя подчерта, че износът на ток трябва да се ограничи, както Кирил Петков е обещал

"За нас поне е недопустимо тази криза да се плаща именно от българския работник, а това е философията на този бюджет. Не бих казала, че този бюджет е разточителен". Това заяви в предаването "Лице в лице" икономическият съветник към КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.

Тя подчерта, че България е с най-ниската минимална заплата в Европейския съюз, тя не се увеличи, макар да настояваме за това. "Финансовият министър Асен Василев каза, че самият той е за ускорено и интензивно увеличаване на възнагражденията, но не го направи", каза Григорова.

"Тежката криза не дойде сега, а започна миналата година, откакто българският бизнес бе изтласкан на свободния пазар за ток. След това се увеличи цената на енергията в Западна Европа и в Европейския съюз, и именно това доведе до необходимостта от плащане на компенсации още миналата година", обясни тя.

Григорова подчерта, че ситуацията се е усложнила заради санкциите срещу Русия. 

"Нашият министър-председател Кирил Петков още в началото на инвазията обеща на връщане от Брюксел, че в момента, в който Русия спре доставките на газ за България, ние ще ограничим износа на ток. Той за съжаление не го направи и вероятно не си спомня, че е обещал такова нещо", добави тя.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Министър Шишков за газовата връзка с Гърция: Луксозна сграда с мебели, без ток и достъп

Coldplay
+11

Галерии