1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

След атаката на Иран срещу Израел: Има ли промяна на полетите от България?

След атаката на Иран срещу Израел: Има ли промяна на полетите от България?

Още държави затвориха въздушно си пространство

 

Въздушното пространство в голяма част от териториите на Близкия изток беше затворено, а полетите спрени или отклонени, докато Иран атакува Израел с дронове.

Австралийската авиокомпания  Qantas, американската United Airlines и други превозвачи бяха засегнати от затварянето на въздушното пространство, казва CNBC.

След Израел и Йордания, Ирак също затвори въздушното си пространство, съобщава йорданската държавна медия Al Mamlaka.

Иран заяви, че ще отмъсти на Израел за въздушен удар срещу иранското консулство в Дамаск.

Не е ясно кога полетите ще бъдат подновени.

Европейската компания Swiss International Airlines заяви, че също избягва големи участъци от въздушното пространство в Близкия изток.

Има ли отменени полети от София?

В момента от София за Йордания пътуват полети на Turkish Airlines и British Airways с прекачване на Royal Jordanian, показва проверка на bTV Бизнес Новините. 

Два полета от София за Тел Авив са отменени, съобщиха от летището в София.

Първият анулиран полет е този на Ел Ал, който трябваше да излети малко след полунощ, а вторият е на WizzAir който бе насрочен за 6:00ч. Анулиран е и полетът за Хургада, който също трябваше да излети в 6:00 часа.

По-рано днес Израел обяви, че затваря от 00:30 часа местно (и българско време) въздушното си пространство за вътрешни и международни полети.

Сайтът за проследяване на полети Flightradar24 съобщи, че множество полети, пътуващи за Тел Авив и Аман, са били отклонени в събота.

Израелският национален превозвач El Al отмени повече от 20 полета в неделя (14.04). Два полета на El Al, насочени към Израел от Тайланд, са отклонени към Банкок. Превозвачът каза на пътниците да не идват на летището, докато не бъдат уведомени.

Emirates Airline отмени планирания за неделя полет Дубай-Аман. Израелската услуга на Air France беше отменена за неделя, а British Airways отмени двата си полета до Тел Авив в неделя и отмени полет до Аман. Lufthansa също отмени полетите си до Израел.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии