1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Слагат стационарни дрегери по бензиностанциите

БГ Бизнес

Целта е шофьорите да могат да проверят колко алкохол има в кръвта им

„Българската петролна и газова асоциация“ започна инициатива „С бистър ум зад волана“.

Кампанията е организирана в партньорство с Министерство на вътрешните работи и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Официалното откриване на кампанията ще бъде преди великденските празници, на 13 април.

В  рамките на инициативата ще бъдат безвъзмездно осигурени стационарни стендове за тестване за алкохол, които ще бъдат разположени в бензиностанции в цялата страна, включително ОМВ, ШЕЛ, Петрол, Ромпетрол, Лукойл и Газпром.

Тестването е доброволно и напълно безплатно. Тестът отнема само 2 секунди. Стационарният дрегер измерва алкохола в дъха изключително бързо и прецизно. Резултатът е индикативен: ако светне зелена светлина - няма алкохол или той е под рисковия за шофиране праг. Ако светне червена - водачът по-добре да не сяда зад волана.

Инвестираме в тези стендове, защото сме установили, че хората не знаят дали в организма им е останал алкохол след последната му употреба. На тези стендове всеки човек може самостоятелно, напълно безплатно, лесно, бързо и анонимно да провери дали има алкохол в дъха. Важно е да се знае, че самостоятелното тестване за алкохол е напълно независимо от проверките за алкохол на пътната полиция.  Кампанията има ограмотяваща цел, като се стреми хората да станат по-информирани и по-отговорни.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5