1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

С колко поскъпват пътуванията тази година? (ВИДЕО)

 С колко поскъпват пътуванията тази година? (ВИДЕО)

Българинът не се отказва да пътува въпреки по-високите цени

Пътуванията поскъпват с около 10-15% спрямо миналата година. Данните отчете в интервю за предаването „Хоризонт по обед“ по БНР Димитрина Горанова, председател на Асоциацията на българските туроператори.

„Пътуването става все по-скъпо, но засега не виждаме очертана тенденция българинът да се отказва да пътува“, каза още тя и отбелязва, че хората се връщат към практиката за ранни записвания.

Снимка: iStock

Най-предпочитаната дестинация за Великден тази година е Гърция – както заради морето, така и поради факта, че отбелязваме празника заедно.

Майските празници съвпадат и с началото на морския туризъм в южната ни съседка, коментира Горанова.

По думите ѝ търсените дестинации са традиционни, затова и Гърция е сред предпочитаните от българите. Има и такива като Албания, които привличат все повече интереса ни. Но като цяло пътуваме в границите на Европа и Стария континент.

Снимка: Ладислав Цветков

За Великден у нас идват доста румънци, отбеляза още Горанова и подчерта, че са малко хотелите, които отварят в основните курорти у нас. Чуждестранните туристи се сблъскват с действителността, че те все още не са готови за летния сезон.

„Всичко е затворено, не е почистено“, казва експертът.

Активен е сезонът за обиколния и културен туризъм. Горанова отбелязва, че има интерес и към него, а основно ни посещават чужденци от Германия, Великобритания и Испания.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии