1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Ryanair предупреждава за 10% поскъпване на билетите през лятото

Ryanair предупреждава за 10% поскъпване на билетите през лятото

Според О'Лиъри увеличението на билетите тази година няма да бъде толкова голямо като през 2023 г.

Ryanair предупредиха, че летовниците ще се сблъскат с по-високи цени това лято поради късното доставяне на нови самолети Boeing, казва BBC.

Снимка: Pexels
Увеличението може да достигне до 10%. Според главният изпълнителен директор на самолетната компания Майкъл О'Лиъри доставката на 57 смаолета Boeing 737 Max 8200 трябва да бъде осъществена до март, но фирмата смята, че само 40-45 могат да пристигнат навреме за летния сезон.

Boeing са обект на проверка след инцидента с откъснатата врата през януари. Пътническият полет на Alaska Airline's не доведе до сериозни наранявания за пътниците, но се наложи аварийно кацане. На база тази ситуация възникнаха много опасения относно контрола на качеството на новите самолети Boeing, което предизвика забавяне на скоростта на производство.

Според О'Лиъри увеличението на билетите тази година няма да бъде толкова голямо като през 2023 г., заради спестеното гориво.

Някои други авиокомпании също имат ограничения в капацитета, причинени от липса на самолети, добави той.

Проблем с двигателите на Pratt & Whitney, например, приземи редица самолети Airbus, използвани от превозвачи като Wizz Air.

Първоначалната прогноза на Ryanair за годината до края на март 2025 г. е, че ще превозят 205 млн. пътници, спрямо 183,5 млн. през предходните 12 месеца.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии