1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Паркпатрул следи платеното паркиране в София, проверява по 4000 коли на час

БГ Бизнес

Първият автомобил за контрол на паркирането в столицата вече работи

 
Центърът за градска мобилност в София представихме първия паркпатрул. Задачата на новия технологичен автомобил е да позволи бърз и ефективен контрол в зоните за платено паркиране.
Снимка: Център за градска мобилност
Колата е оборудвана с камери, които засичат регистрационните номера на паркираните автомобили и веднага на таблет в самата кола излиза информация дали те са спрели правилно или в нарушение, дали имат пуснат SMS, в колко часа изтича той.
Първият автомобил за контрол на паркирането в столицата вече работи в тестов режим и обикаля в каретата на платената зона. 

Този автомобил е оборудван с четири камери, две от едната страна и две от другата. Предимството му е, че може в реално време да засича номерата на колите, проверява ги в базата данни и показва дали съответния автомобил е платил, има ли право да е в зоната и ако не е, предстои бъде санкциониран.

Снимка: Център за градска мобилност

Планът на ЦГМ е в края на месец май 20 автомобила като този ще работят всеки ден. Автомобилът ще се движи със скорост от около 30 км/ч и може да провери около 4000 хиляди коли в рамките на един час

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии