1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Променят изходите за вътрешни полети на Bulgaria Air на летище София

Променят изходите за вътрешни полети на Bulgaria Air на летище София

Броят на гишетата за проверки на пътници и личен багаж пък ще трябва да се увеличи

Вследствие на присъединяването на България в Шенгенското пространство от края на март 2024 г. се налага промяна и на летище София относно изхода, използван от пътниците за вътрешни линии в страната, оперирани от националния превозвач.

  • За кои дестинации са променените изходи?
  • Колко по-рано трябва да пристигат пасажерите на летището?

Система за самостоятелно чекиране на летище София

Летище София информира пътуващите лица, че считано от 03 април, всички полети до Варна и Бургас ще се осъществяват на изходите, разположени във вътрешната част на Терминал 2, а не на специално обособения изход Д1, както беше досега.

Пасажерите на Bulgaria Air (България Еър), които пътуват до Варна и Бургас, се препоръчва да пристигнат на летището не по-късно от 2 часа преди полетното разписание, за да имат достатъчно време за целия процес по проверки, регистрация за полет и отвеждане към самолета.

От компанията концесионер припомнят на пътниците, че предварителната регистрация за конкретния полет може да се направи онлайн в удобно за тях време и място, като по този начин се избягва чакането на дълги опашки на летището. При пътуване с багаж, той следва да се предаде за поставяне на етикет и регистрация за полета на обособено гише Drop off или Check-in на летището. Това може да бъде направено най-късно до един час преди планираното излитане на самолета. Пасажерите, които пътуват без багаж трябва да запазят бордната си карта в електронен вид или да я разпечатат и да пристигнат на летището най-късно 40 минути преди полета.

Летище София "вика" пътниците по-рано

Има промяна и при вътрешните полети за Варна и Бургас. Те вече ще се обслужват от гейтове във вътрешната част на терминала. Затова пътниците трябва да пристигат два часа по-рано. Преместването на зоната за вътрешни полети се прави с цел освобождаване на повече пространство за гишета за чекиране. Планът на оператора на летището "СОФ Кънект" е те да станат 52 вместо сегашните 34.

Броят на гишетата за проверки на пътници и личен багаж пък ще трябва да се увеличи от 6 на 11.

Новата визия на летището трябва да е завършена през 2028 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии