1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Заради Шенген: Bulgaria Air променя терминалите си в някои европейски столици

Заради Шенген: Bulgaria Air променя терминалите си в някои европейски столици

Пътниците ще пестят време при влизането в страните без паспортна проверка

 

С оглед на влизането на България в Шенгенското пространство на 31.03.2024 г. националният авиопревозвач ще оперира до/от нови терминали за кацане и излитане на три европейски летища в Рим, Прага и Мадрид, съобщават от Bulgaria Air ("България Еър"). 

Новите терминали, които са предвидени за полети от шенгенското пространство, предоставят възможността на нашите пътници за по-добри транспортни връзки и пести ценно време при влизането в страните без паспортна проверка. 

В резултат на промяната от 31 март 2024 г. всички операции, свързани с регистрация за полет и оставяне на багаж от страна на пасажерите на Bulgaria Air, както и пристигащите пътници с трансферни връзки за други страни на летище Фиумичино (Fiumicino) в италианската столица Рим, ще се извършват на Терминал 1 и в Шенгенската зона за качване (A1-83), вместо на досегашния Терминал 3. 

Полетите от и до летище Барахас в Мадрид на авиокомпания „България Еър“ ще бъдат пренасочени към терминал T4 вместо към T4S, където са били досега. Промяната е в сила от датата на влизане на България в Шенген – 31 март, като пътниците трябва да се насочат към новите изходи на терминала - H, J и K, които са определени за българските пристигащи и излитащи полети. 

Летището в чешката столица Прага също променя терминала за чекиране на заминаващите пътници на авиокомпанията и обслужването на входящите трансферни полети, вследствие на присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство. Имайте предвид, че от началото на летния сезон – 1 април 2024 г. полетите от и до България вече ще се обслужват на Терминал 2 на летище Вацлав Хавел в Прага. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии