1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

На басейн в София: Колко ни струва „градският плаж“?

БГ Бизнес

Макар и без пясък, градският плаж има своите предимства – до него се стига бързо, а и е значително по-евтин

В разгара на лятото повечето хора вече са се отдали на своята дългоочаквана почивка, но за тези, на които все още се налага да работят има една утеха в летните жеги – градските басейни.

Макар и без пясък, градският плаж има своите предимства – до него се стига бързо, а и е значително по-евтин.

Правим кратък преглед на цените на някои от плувните комплекси в София. Ето какво показва:

Комплекс „Възраждане“

Аквапаркът в комплекс „Възраждане“ разполага с 5 басейна, 300 шезлонга и 8 пързалки, разположени на обща площ от  близо 7000 кв. м. Аквапаркът е с работно време между 9 и 19 ч.

Цените варират спрямо часа на влизане, деня от седмицата и височината на посетителите:

Снимка: Аквапарк "Възраждане"

Цената включва: шезлонг, чадър, масичка, 5 открити басейна (развлекателен, детски, хидромасажен, бебешки и основен детски басейн), 2 пързалки с по 1 улей и 1 пързалка с 3 улея. Деца до 90 см влизат безплатно с придружител, но не им е включен отделен шезлонг, чадър и масичка. Цената за вход в делничен ден за хора с увреждания и пенсионери е 12.00 лв., а за събота, неделя и празнични дни е 16.00 лв.

Не се предлагат кърпи под наем за външната част на обекта. На всеки клиент се дава безплатно гривна на рецепцията на комплекса, която осигурява достъп до заплатените от нея/него услуги срещу депозит от 5 лв., които се връщат при връщане на гривната.

При напускане на обекта всеки клиент трябва да върне на рецепцията дадената й/му гривна. При желание от страна на клиента гривната може да бъде закупена за 5.00 лв. и да я носи винаги със себе си.

Снимка: Аквапарк "Възраждане"

Плувен комплекс „Диана“

Плувният комплекс в кв. „Дианабад“ разполага с 3 открити плувни басейна с олимпийски размери, с филтърна инсталация, кула за скачане, две трибуни, търговски обекти. Капацитетът е 2500 души.

Цените за лица над 18 год. през всички дни от седмицата е 20 лв. Ученици и инвалиди заплащат по 15 лв. за вход. Басейните работят всеки ден от седмицата от 9 до 18 ч. Входът за свободно плуване не включва чадър и шезлонг.

Снимка: Плувен комплекс "Диана"

Открит басейн „Спартак“

Работното време на плувния комплекс е от 9 до 19 ч. всеки ден. Цената за лица над 18 г. е 20 лв., а за ученици и студенти (срещу съответния документ) е 16 лв.

Снимка: Плувен басейн "Спартак"

След 16 часа цената на входа се намалява до 12 лв. От плувния комплекс подчертават, че чадърите и шезлонгите са ограничен брой и не са включени в цената за вход. Температурата на водата на басейна се поддържа 26 градуса.

Прогнозата за времето за уикенда е благоприятна за посещение на басейн и плуване - както за разхлаждане, така и за здраве. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии