Министерство на туризма: Всички туристи са осигурени с вода и храна

Министерство на туризма: Всички туристи са осигурени с вода и храна

Около 4 000 са туристите в засегнатия регион на Южното Черноморие

Държавата и хотелиерите реагират адекватно в помощ на пострадалите от наводненията по Южното Черноморие. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова от плаж „Нестинарка“, където днес тя направи оглед на последствията след наводненията в района.

Снимка: Министерство на туризма

Министър Динкова отбеляза, че около 4 000 са общо туристите в засегнатия регион на Южното Черноморие.

„Намират се решения и всички туристи са настанени и осигурени с вода и храна“, съобщи тя.

Зарица Динкова посочи, че предстои да се направят детайлни обследвания, за да се прецени какви са щетите и че на място е видяла сериозно пострадала конструкция на сграда и пострадала инфраструктура.

Снимка: Министерство на туризма

„Срещу природните бедствия сме безсилни, но след анализ е необходимо да не се позволява повече да се работи върху превенция“, заяви тя.

„Работим съвместно с туроператорите, за да намерим решение по какъв начин бихме могли да подпомогнем извозването на туристите, защото състоянието на пътищата е твърде опасно, за да се пътува с големи автобуси. Благодаря на съответните служби, които действат в добър синхрон. Апелът ми към всички потърпевши е да се вслушват в указанията на институциите, които работят, за да запазят животите ни“, каза министър Динкова.

Снимка: Виолета Стайкова

В Деня на Съединението е изключително важно да се действа с обединени усилия, за да се разреши кризата с природните бедствия, добави тя.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст