1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Купуваме изкуствени и големи елхи, залагаме на изчистена украса

БГ Бизнес

2022 година ще остане с предпочитаната бяла украса, казва производител

Продължава тенденцията за използването на изкуствени елхи и украси за Коледните и Новогодишни празници, обяви Йонко Земярски, управител на единствената у нас фабрика за изкуствени елхи и коледни украси "ГРИПС ПВЦ", която се намира в град Раковски.

Тази година забелязваме, че хората предпочитат естествената украса, естествените дръвчета, както и намаляване обема на украсите - търси се повече светлина, а дървото се представя в по-изчистен стил, подчерта той, цитиран БТА. По думите му 2022 година ще остане с предпочитаната бяла украса, без много шарени топки и това се наблюдава във всички държави.

По отношение на размерите всичко е много индивидуално, смята Земярски. По думите му всичко зависи от мястото в дома, но все повече се търсят и продават по-големи елхи. Според него ковидът се е отразил по особен начин - лишени от възможността да излизат, хората са започнали да празнуват вкъщи, да отделят повече бюджет за все по-големи елхи, за все по-богати украси. Тази година елхите "пораснаха" поне с 20-30 см в сравнение с предишните години, а има и клиенти, които предпочитат малки елхи, но купуват по няколко и ги поставят във всички стаи. Шарено е, коментира Йонко Земярски. 

През последните години почти приключи отсичането на естествени елхи за коледно дърво за площадите на населените места. Почти във всички общини в страната вече има осигурена от нас пластмасова елха, която е съобразена с желанието на администрациите и украсите, каза още управителят на фирмата. С развитието на социалните мрежи има и невероятно натрупване на добри отзиви за общините, които се обърнаха към нас за тази услуга, добавя той.

По думите му хората се снимат около тях, създава се празнична среда, има си ритуал за запалване на коледните светлини и празникът наистина става прекрасен. Хубавото, според него е, че всяка година елхата може да бъде надграждана с по около 70 см до метър. Хубавото е и че не се режат дървета, не влиза тежка техника на площадите, за да монтира естественото дърво.

Компанията има 15-20 на сто ръст на проджабите на година. Продава в Словения, Хърватия, Унгария, Австрия, Германия, Сърбия, Румъния. Пазарите се развиват, защото поне в този бранш сме лидери и това в годините е резултат от постоянството на качеството и различните размери, добави той.

Размерите на елхите могат да бъдат с височина от 80 см и да достигнат до над 4,20 метра, като има възможност да се изработи и елха с размери по желание. Изкуствените дръвчета имитират бор, ела, смърч, клонките могат да бъдат естествено зелени или заскрежени. Фирмата предлага елхи и разнообразни и много цветни елхови венци, гирлянди и пирамиди. Най-новото тази година е дръвче с шишарки, което може да бъде тъмно или заскрежено. По отношение на цвета елхите са освен в естествения за дръвчетата зелен цвят, но и бели, розови, сини и черни.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии