1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Кремен Георгиев: Мазутът не може да замести газа в топлофикациите

 

По негови думи потребителите няма да усетят промяната в цената на парното веднага

Мазутът не може да се използва повече от 10 дни в топлофикациите и в никакъв случай не е алтернатива на газа и заради емисиите на замърсяване, които ще бъдат отделени. Това заяви Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикациите в ефира на "Тази сутрин".

"Силно се надявам предполагаемото увеличение на газа с 54%, както поска „Булгаргаз“ да не се утвърди и да бъдат намерени резерви", допълни той. 

По негови думи потребителите няма да усетят тази промяна в цената веднага, защото тя е определена от 1 юли и няма как да се промени в момента, така че целият минус ще остане в топлофикациите.

Той разясни, че увеличението зависи и много от това как ще се промени цената на газа, въпреки че в момента най-вероятно е тя да върви нагоре.

„По това време на годината цената не трябва да е висока, защото това не е периода на голямото търсене. Голямото търсене е по време на отоплителния период“ отговори той на въпрос дали е възможно ново искане за преразглеждане на цената от 1 октомври.

Георгиев допълни, че цените на топлофикациите могат да се променят само още един път.

„Компенсациите бяха определени до месец май, тоест за юни и юли вече нямаме компенсации за топлофикациите", каза Георгиев и допълни, че от тук нататък всичко зависи от решенията на служебното правителстео.

Повече за проблемите на топлофикаците с газа четете в btvnovinite.bg

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии