Коя е българската бизнес следа на тазгодишните Оскари?

Коя е българската бизнес следа на тазгодишните Оскари?

Продукт, произведен от българска фирма, попадна в подаръчните торбички на номинираните

 

Кутии за шоколадови бонбони са българската следа на тазгодишната церемония за наградите „Оскар“ в Лос Анджелис, която се състоя на 11 март. Кутиите са произведени в българската печатница „Офсет“, основана през 1993 година. Днес тя е част от печатарския сектор както в България, така и Европа, информира БТА.  

В печатницата разбират, че кутиите им ще отпътуват за Холивуд, когато когато младата веган шоколатиерка Фиона Макартър споделя, че шоколадовите ѝ бонбони са селектирани за подаръчните пакети на „Оскарите“.  

„Това беше изключително вълнуващ момент за целия ни екип“, сподели за  БТА Валентин Кръстев – собственик и управител на „Офсет Груп“. 

„Въпреки че не знаем конкретно в домовете на кои артисти и режисьори са отишли тези кутии, знаем, че те са били подарени на номинирани звезди, което само по себе си е огромно признание за нашата работа“, заяви той пред БТА. 

В процеса по създаването на кутиите екипът на печатницата работи в тясно сътрудничество със самата Фиона Макартър. Изработени са 38 кутии за 24 броя сладки. 

„Тя се свърза директно с нас, след като е чула за нашата работа от предишни клиенти и нашето онлайн присъствие, което подчертава качеството и уникалността на нашите продукти“, разказа Валентин Кръстев. 

В процеса на работа вземат участие около десет души от екипа на печатницата, включително дизайнери, печатари и специалисти по сглобяване на опаковки. 

„Работата по тази поръчка беше особена, защото изискваше изключително внимание към детайлите и спазване на конкретните изисквания на Фиона за дизайна - златно и черно, както и за екологичността на материалите. Възприехме този проект като възможност да покажем нашата адаптивност и иновативен подход към производството на опаковки“, обясни Кръстев. 

„Обратната връзка от Фиона беше изключително позитивна. Тя беше впечатлена от качеството на нашата работа и вниманието, което обърнахме към всеки аспект на поръчката. Това за нас беше потвърждение, че сме на прав път“, добави той. 

Собственикът и управител на „Офсет“ разказа още, че печатницата работи с някои от най-големите имена в различни индустрии, включително „Байер“, „Нестле“, „Сканя“, „Хародс“, „Тед Бейкър“, „Харви Никълс“ и много други. 

„Нашата ангажираност към иновациите и качеството на продукцията е призната с десетки награди както от България, така и от чужбина. Също така сме горди да споделим, че притежаваме няколко защитени световни патента, което подчертава нашата лидерска позиция в разработването на уникални и иновативни опаковъчни решения“, коментира Валентин Кръстев. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст